Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

De ce sunt evreii atât de puternici?

Dr Farrukh Saleem

Există doar 14 milioane de evrei în lume; șapte milioane în cele două Americi, cinci milioane în Asia, două milioane în Europa și 100.000 în Africa. Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani. Cu toate acestea, evreii sunt de o sută de ori mai puternici decât toți musulmanii la un loc. V-ați întrebat vreodată de ce?Iisus din Nazareth a fost evreu. Albert Einstein, cel mai influent om de știință din toate timpurile, desemnat de revista TIME 'Omul Secolului', a fost evreu. Sigmund Freud -- sinele, eul, supraeul – părintele psihanalizei, a fost evreu. La fel și Karl Marx, Paul Samuelson și Milton Friedman.
Iată câțiva alți evrei a căror activitate intelectuală a îmbogățit întreaga omenire: Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri. Jonas Salk a creat primul vaccine anti-polio. Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătățit. Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei. Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei B. Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu transmitere sexuală). Elie Metchnikoff a câștigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase.
Bernard Katz a câștigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul transmisiei neuromusculare. Andrew Schally a câștigat un Nobel în endocrinologie (boli ale sistemului endocrin; diabet, hipertiroidism). Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapie pentru boli nervoase, depresie și fobii). Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală. George Wald a câștigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman. Stanley Cohen a câștigat Nobelul pentru activitatea în embriologie (studiul embrionilor și al dezvoltării lor). Willem Kolff a inventat aparatul de dializă.
În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câștigat 15 duzini de premii Nobel, în timp ce doar trei premii Nobel au fost câștigate de 1,4 miliarde de musulmani (cu excepția celor pentru Pace).
De ce sunt evreii atât de puternici? Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor. Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanț. Peter Schultz, cablul de fibră optică; Charles Adler, semaforul; Benno Strauss, oțelul; Isador Kisee, filmele cu sonor; Emile Berliner, microfonul pentru telefon și Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă.
Între finanțiști faimoși în întreaga lume ce fac parte din această religie se numără Ralph Lauren (Polo), Levis Strauss (Levi's Jeans), Howard Schultz  (Starbuck's) , Sergey Brin (Google), Michael Dell (Dell Computers), Larry Ellison (Oracle), Donna Karan (DKNY), Irv Robbins (Baskins & Robbins) și Bill Rosenberg (Dunkin Donuts).
Richard Levin, președintele Universității Yale, este evreu. La fel și Henry Kissinger (secretar de stat american), Alan Greenspan (președinte al Rezervei Federale în mandatele lui Reagan, Bush, Clinton și Bush), Joseph Lieberman, Madeleine Albright (secretar de stat american), Maxim Litvinov (ministru de externe al URSS), David Marshal (primul prim-ministru al Singapore), Issac Isaacs (guvernator-general al Australiei), Benjamin Disraeli (om de stat britanic și scriitor), Yevgeny Primakov (prim ministru rus), Jorge Sampaio (președintele Portugaliei), Herb Gray (vice prim-ministru al Canadei), Pierre Mendes (prim ministru al Franței), Michael Howard (ministru de interne al Marii Britanii), Bruno Kreisky (cancelar al Austriei) și Robert Rubin (fost secretar al trezoreriei al SUA).
În mass media, printer evreii renumiți se numără Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News), Eugene Meyer ( Washington Post), Henry Grunwald  (redactor șef al Time), Katherine Graham (director al The Washington Post), Joseph Lelyyeld (redactor executiv, The New York Times), și Max Frankel (New York Times).
Cunoașteți numele celui mai prolific filantrop din istoria omenirii? Este George Soros, evreu, și a donat până acum suma colosală de 4 miliarde USD, majoritatea pentru cercetători și universități din întreaga lume. Al doilea după George Soros este Walter Annenberg, un alt evreu, care a construit o sută de biblioteci, donând o sumă estimată la 2 miliarde USD.
La Jocurile Olimpice, Mark Spitz a stability un record, câștigând șapte medalii de aur. Lenny Krayzelburg a câștigat medalia olimpică de aur de trei ori. Spitz, Krayzelburg și Boris Becker sunt cu toții evrei.
Știați că Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Ben Kingsley, Kirk Douglas, William Shatner, Jerry Lewis și Peter Falk sunt cu toții evrei?
De fapt, Hollywood-ul însuși a fost fondat de un evreu. Dintre directori și producători, Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1/2/3), Michael Man (Starsky and Hutch), Milos Forman (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Douglas Fairbanks (Hoțul din Bagdad) și Ivan Reitman (Ghostbusters) sunt toți evrei.
Cu siguranță, Washingtonul este principala capitală a lumii, iar la Washington, organizația de lobby care contează este American Israel Public Affairs Committee, sau AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian). Washington-ul știe că dacă premierul Ehud Olmert a ar descoperi că Pământul este plat, AIPAC ar reuși să convingă Congresul american adopte o rezoluție prin care să-l felicite pe Olmert pentru descoperire.
William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este cel mai inteligent om din toate timpurile. Ghici cărei religii îi aparținea?
Așadar, de ce sunt evreii atât de puternici?
Răspuns: educația.
De ce sunt musulmanii atât de neputincioși?
Se estimează că sunt 1.476.233.470 de musulmani pe fața pământului: un milliard în Asia, 400 de milioane în Africa, 44 de milioane în Europa și șase milioane în cele două Americi. A cincea parte din populația lumii este musulmană; la fiecare hindus există doi musulmani, la fiecare buddhist există doi musulmani, și la fiecare evreu există o sută de musulmani. V-ați întrebat vbreodată de ce sunt musulmanii așa lipsiți de putere?
Iată de ce: există 57 de state member ale Organizației Conferinței Islamice (OIC), și toate la un loc au în jur de 500 de universități; o universitate la fiecare trei milioane de musulmani. SUA are 5.758 de universități, iar India are 8.407. În 2004, Universitatea Shanghai Jiao Tong a publicat un 'Clasament Academic al Universităților din Lume', și, surprinzător, nici măcar una singură din statele musulmane nu era în top 500.
Conform datelor strânse de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), rata alfabetizării în lumea creștină este de aproape 90 la sută, iar 15 țări majoritar creștine au o rată a alfabetizării de 100 la sută. Spre deosebire de ele, un stat majoritar musulman are o rată medie a alfabetizării de aproape 40 la sută, și nu există nicio țară majoritar musulmană cu o rată a alfabetizării de 100 la sută. Cam 98 la sută din “alfabetizații” din lumea creștină au terminat școala primară, față de sub 50 la sută din 'alfabetizații' lumii musulmane. Aprox. 40 la sută din “alfabetizații” lumii creștine au absolvit o universitate, în timp ce doar doi la sută din cei ai lumii musulmane au studii superioare.
Țările majoritar musulmane au 230 de oameni de știință la un milion de musulmani. SUA are 4.000 de oameni de știință la un milion de locuitori, iar Japonia 5.000. În întreaga lume arabă, numărul total de cercetători angajați full-time este de 35.000, și există doar 50 de tehnicieni la un milion de arabi (în lumea creștină există până la 1.000 de tehnicieni la un milion).
Mai mult, lumea musulmană cheltuie 0,2 la sută din PIB pe cercetare și dezvoltare, spre deosebire de cinci la sută din PIB în lumea creștină.
 Concluzie: lumea musulmană nu are capacitatea de a genera cunoaștere.
Numărul de ziare cotidiane la mia de locuitori și numărul de cărți pe un milion de locuitori sunt doi indicatori ai măsurii în care cunoașterea este difuzată în societate. În Pakistan, există 23 de cotidiane la mia de locuitori; în Singapore rata este de 360. În Marea Britanie, numărul de cărți pe un milion de locuitori este de 2.000, în timp ce în Egipt este 20.
 Concluzie: lumea musulmană nu poate difuza cunoștințe.
Exporturile de înaltă tehnologie ca procent din exporturile totale reprezintă un important indicator al aplicării cunoștințelor. Exporturile de înaltă tehnologie ale Pakistanului ca procent din exporturile totale reprezintă unu la sută. În cazul Arabiei Saudite, el este de 0,3 la sută; Kuweit , Maroc și Algeria sunt toate la 0,3 la sută, în timp ce Singapore a ajuns la 58 la sută.
 Concluzie: lumea musulmană nu poate aplica cunoștințele.
 De ce sunt musulmanii lipsiți de putere?
Pentru că nu producem cunoștințe.
De ce sunt musulmanii lipsiți de putere?
Pentru că nu difuzăm cunoștințe.
De ce sunt musulmanii lipsiți de putere?
Pentru că nu aplicăm cunoștințele.
Iar viitorul aparține societăților bazate pe cunoaștere.
Un fapt interesant: PIB-ul total al celor 57 de member OIC este sub 2 trilioane USD. America singură produce bunuri și servicii în valoare de 12 trilioane USD; China de 8 trilioane, Japonia de3,8 trilioane iar Germania de 2,4 trilioane (pe baza parității puterii de cumpărare).
Statele bogate în petrol - Arabia Saudită, EAU, Kuweit și Qatar produc în total bunuri și servicii (majoritatea petroliere) de 500 de miliarde USD; Spania singură produce bunuri și servicii în valoare de peste un trilion, Polonia catolică  de 489 miliarde iar Thailanda buddhistă de 545 miliarde.
 (PIB-ul țărilor musulmane ca procent din cel mondial este în scădere rapidă).
Așadar, de ce sunt musulmanii lipsiți de putere?
Răspuns: lipsa educației!!!
Tot ce facem este să strigăm la Allah toată ziua și să dăm vina pe toți ceilalți pentru numeroasele noastre eșecuri!
Publicat în : Idei contemporane  de la numărul 61

Comentarii

Comentariul nr.1 - ion a spus în 26.11.2008 17:21:00:
Nu pot fi de acord cu concluziile formulate de autor. Lumea este stratificata si este foarte greu sa demonstrezi ca lumea araba este needucata (sa nu uitam sistemul de numeratie, printre multe altele). Cred ca ultimile dezvoltari din Qatar, Bahreim sau din Emirate demonstreaza ca lumea araba a invatat mult si este in masura sa si puna in practica. Urmatorii 10 ani vor aduce un boom al tarilor arabe din punct de vedere al constructiilor, serviciilor si chiar al dezvoltarii cercetarii fundamentale. Lumea se schimba, dar dezvoltarea culturala si ridicarea nivelului intelectual al popoarelor arabe va conduce, cu siguranta,la o noua confruntare, care la inceput va fi culturala, dar care, ulterior, va degenera in conflict, avand la baza dezvoltarea tehnologica utilizata in scopuri militare.

Sunt de acord sa recunoastem particularitatile fiecarui popor, dar nu vad normal ca cineva sa vina si sa-si absolutizeze concluziile intr-o revista de analiza poltica, unde echilibru si echidistanta trebuie sa fi caracteristicile de baza ale abordarii.

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: