Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

IDC: serviciile locale IT au crescut cu 48,7% în 2007

Florin STAN

Piața românească a serviciilor IT a avut în 2007 o valoare de 363,14 milioane de dolari, în creștere cu 48,7% față de anul anterior, potrivit unui studiu al companiei de analiză IDC, citat în raportul lunar asupra pieței tehnologiei informației publicat de NewsIn.

“Piața românească a serviciilor IT a crescut în 2007 cu 48,7%, calculată în dolari americani, până la aproape 363,14 milioane de dolari. Calculată în monedă națională, rata de creștere a fost de 29,2% față de anul anterior”, se arată în studiul IDC. Potrivit acestuia, piața locală a serviciilor IT va crește cu 18,8% în 2008 (431 milioane de dolari). De asemenea, cheltuielile de servicii IT ar trebui să cumuleze aproximativ un miliard de dolari în 2012, potrivit estimărilor IDC.          
HP a fost principalul furnizor de servicii IT din România, urmat de IBM și S&T. Umătorii clasați au fost Capgemini și Siveco. Potrivit studiului IDC, primii cinci clasați au obținut puțin peste jumătate din totalul veniturilor din piața serviciilor IT. Integrarea de sisteme a generat cea mai mare parte a veniturilor, fiind urmată de suportul hardware și serviciile de consultanță, implementare și personalizare a aplicațiilor. Anul trecut, industria producătoare a fost cea mai importantă destinație a serviciilor IT. Pe locul doi a fost sectorul guvernamental, pe locul trei sectorul financiar-bancar și de asigurări, iar pe locul patru sectorul utilităților.
Principalii trei furnizori de servicii IT, HP, IBM și S&T, au rulat în România anul trecut afaceri de peste 532.653.247 lei (218,4 milioane dolari/160 milioane euro).
HP România, sucursala locală a celui mai mare producător de imprimante și PC-uri din lume, este mai mult decât un producător de hardware, activitățile sale principale la noi în țară fiind focalizate pe furnizarea de soluții end-to-end companiilor din domeniile diverse: telecomunicații, servicii financiare, producție și sectorul guvernamental. Compania a raportat anul trecut afaceri în valoare de 185.515.433  lei (76 milioane dolari/55,5 milioane euro) și un profit net de 27.650.382 lei (11,3 milioane dolari/8,2 milioane euro), potrivit Ministerului Economiei și Finanțelor.
IBM România, filiala românească a grupului american International Business Machines - cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a raportat în anul financiar 2007 afaceri în valoare de 152.354.277 lei (62,4 milioane dolari/45,6 milioane euro), față de 136.097.340 lei (48,4 milioane dolari/38,6 milioane euro) în 2006.
“Și în 2008, afacerile vor continua să investească în IT, piața locală de servicii IT fiind în creștere. Acest lucru le ajută să economisească bani și să răspundă nevoilor de business într-un timp cât mai rapid în situații de criză cum ar fi securitatea companiei, ana­li­ze furnizate în timp real, mana­ge­men­tul de risc, business intelligence, opti­mizarea și transformarea afacerii”, a declarat pentru NewsIn directorul general al IBM România, Mihai Tudor.
S&T România, filiala locală a unuia dintre cei mai importanți furnizori de servicii IT din Europa Centrală și de Est, a înregistrat în 2007 o cifră de afaceri de 194.783.537 lei (79,8 milioane dolari/58,3 milioane euro), față de 219.019.466 lei (77,9 milioane dolari/62,1 milioane euro) în 2006, și un profit net de 6.135.929 lei (/ 2,5 milioane dolari/1,8 milioane euro), potrivit Ministerului Economiei și Finanțelor.

Publicat în : Tehnologie  de la numărul 60

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: