Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Ion Istrate despre...

Cristian Banu

Inginerul Ion Istrate este recunoscut ca un vizionar, o persoană credibilă în ceea ce privește anticiparea unor evenimente de interes general, îndeosebi despre cutremure, dar și a celor legate de aspecte ale vieții politice interne și internaționale. A publicat o carte, „România în Lume și în Timp, trecut, prezent și viitor”, în care vorbește despre o serie de evenimente, unele catastrofale, care se vor desfășura în viitor, unele, chiar, la nivel planetar.


Experimentul de la Geneva

Văd scris pe o foaie de hârtie cu­vântul „experiență” și cifra „3”, înca­dra­te într-un chenar negru. Pe data de 13 octombrie 2006, apare un tunel adânc și în tunel un cetățean cu fata lui, îmbrăcată băiețește, vorbind des­pre păsări. Decodificarea poate însem­na că în urma experimentului vor rămâne doar păsările. Pe 6 februarie 2008, apar drumuri necunoscute, noroi, cetăți și un țarc cu animale do­mestice și mai mulți tineri, iar eu le vorbesc despre razele soarelui și fluxul de căldură de la alți aștri. Pe 18 au­gust, apare o listă cu șapte probleme. Mă uit atent la ea și disting la poziția 2 o întrebare: „Ce este soarele?” și apar niște paturi. Aceste mesaje înseamnă că este posibil să se întâmple ceva neplăcut, legat de cifra 3, probabil că va avea loc o tragedie peste 3 ani, le­gată de rezultatele acestui experiment.
Situația din Georgia
16 februarie, 2008, am auzit: „Piața petrolului. Conductele de petrol. Reorientează armatele adverse de-o parte și de alta pentru război.” În acest moment apar țările din Sud-Estul Europei, din Balcani. Tot legat de Georgia, pe 25 iulie 2008, „mă aflu într-o zi cu ceață, dimineața sau seara și am auzit: Pe data de 8 august va avea loc un eveniment nefericit, de pe urma căruia multă lume va avea de suferit”. Pe 16 martie, 2008, aud: „Are loc un eveniment politic deosebit. Multă lume, în special bărbați.” Pe 8 aprilie 2008, mă aflu într-un spațiu imens, în capul unei mese. De-o parte și de alta stau 8 demnitari. Pe o latură se află un dulap în care se află două bibliorafturi cu două solicitări. În fața mesei, este multă lume.  Eu le spun că în cartea mea am spus că un mesaj din 28 aprilie 1977 anunță că provincia Kosovo este transferată la Albania. În acest moment, o femeie intră într-o cameră special amenajată ca să pună la punct pe cineva. Acum aud o voce care vorbește despre Voievodina. Pe data de 12 aprilie 2008, văd două hârtii format A4, cu două probleme deosebite.

Alegerile viitoare

Imediat după alegeri, pe 23 decembrie 2004, vot nou repetat. Apar în același timp Adrian Năstase, Cor­neliu Vadim Tudor și Dan Voiculescu. Iar pe C.V. Tudor îl văd roșu la față, supărat. Aud „răsturnări de situație”. Partidele din Parlament se stratifică pe podium și sub podium. Pe unii îi văd pe jos. Pe 24.05.2007 alegerile parla­men­tare – partidele se stratifică și mai tare. Un singur buletin, gol, de culoare por­tocalie și un al buletin dreptun­ghiu­lar, cu numele lui Traian Băsescu.
Pe 28 iunie, 2008: mă aflu pe o stra­dă și vine spre mine un grup de cetă­țeni și îl disting în grup pe preșe­dinte. Vine cu noul lider al PNL. Îl caut pe Călin Popescu Tăriceanu, dar nu-l văd. Mă gândesc să mă duc să-l felicit pe noul lider de partid. În dreapta mea se află o clădire de culoare închisă. Un sediu de partid?
Pe 14 septembrie 2008, mă aflu la o ședință la o organizație mai mică a unui partid. O femeie mă întreabă: cine iese la alegerile viitoare? Eu spun, PNL, apoi repede, nu, PD-L- ul.
Mă aflu pe un stadion, într-un grup mai mic. În stânga mea se află un grup de cetățeni mult mai mare. Din grupul mare, vine la mine un cetățean tânăr și mă cheamă ca să le vorbesc despre alegeri. Dar un alt cetățean, de acolo, îmi spune: „Nu veni, fiindcă acolo este Miron Mitrea și vrea să te compromită la o emisiune de televiziune”.
Mă aflu în interiorul unei clădiri cu coloane, sub formă de L. În acest mo­ment aud că se dau niște bani. Eu mă întorc din drum, stau la coadă la o ușă. Când intru, caut în buzunar cartea de identitate pe baza căreia trebuie să pri­mesc bani și în timpul acesta sunt între­bat: „Cine iese premier?” Eu spun: „Traian Băsescu”, după care mă corec­tez: „Nu este adevărat”. În sala res­pectivă este foarte multă lume. Ajung la o masă, dar cineva strigă: „În locul inginerului Costea (sau Costel) să vină inginerul Ion Istrate.” În momentul acesta se constituie un grup de oameni și totul e coordonat de cineva care seamănă la figură cu Emil Boc.
Traducerea ar fi că în momentul de față, victoria nu este decisă între PNL și PD-L.  Oricum, guvernul va fi format de cele două partide, cu un premier din partea PD-L. Călin Popescu Tăriceanu pierde poziția. La fel ca și Mircea Geoană, care mi-a apărut în mesaj cu șefia luată.

Cutremurul

Mai multe mesaje anunță un cutremur foarte puternic de peste 7 grade pe scara Richter. Bucureștiul mi-a apărut înconjurat în doliu. Pe 31 iulie 2008, am văzut pe tavanul camerei harta României și zonele cunoscute ca șesuri și câmpii apar colorate în maro închis și eu mă întreb de ce cartografii au schimbat relieful României.


Interviu realizat de Cristian BANU
Publicat în : Interviu  de la numărul 60

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: