Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

HTC Diamond vs. iPhone

Florin STAN

iPhone 3G a fost lansat și în România pe 22 august și au fost înregistrate 6000 de precomenzi, iar 100 de telefoane au fost cumpărate la momentul lansării în București, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Orange România. În aceeași zi, Vodafone Romania punea la dispoziția clienților săi o ofertă unică ce include noul model HTC Touch Diamond la prețuri speciale și pachete integrate de servicii.

Vodafone, primul

“Lansat în premieră pe piața românească, exclu­siv în portofoliul Voda­fo­ne, HTC Touch Diamond este, în acest mo­ment, produsul-vedetă din porto­foliul nostru. Noul model se află în topul preferințelor clienților nostri care își doresc un telefon sofisticat și atrăgător, finisaje de calitate, dar și performanțe deosebite. Cu noua ofertă specială, dorim să facem acest produs accesibil unui număr cât mai mare de utilizatori, care vor avea astfel posibili­tatea să achiziționeze un telefon mobil de top, la cele mai bune prețuri de pe piață”, a spus Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Consumer Busi­ness Unit, Vodafone Romania.
HTC Touch Diamond este disponibil utilizatorilor la prețuri între 0 și 249 euro, cu noile pachete care includ servicii de voce, date, SMS si MMS, în toate magazinele Vodafone România și în cele peste 900 de magazine ale partenerilor săi. Clienții Vodafone Romania au la dispoziție 4 pachete speciale, concepute pentru a acoperi cele mai diverse nevoi de comunicații:
Vodafone Multiplu 50, la tariful de 11,5 euro/lună, include 50 de minute pentru apeluri către orice rețea națională, fixă sau mobilă, 100 MB trafic de date și telefonul HTC Touch Diamond, la prețul de 249 euro, pentru abonamentele încheiate pe 2 ani;
Vodafone Multiplu 100, la tariful de 20 euro/lună, include 100 de minute pentru apeluri către orice retea națională, fixă sau mobilă, 200 MB trafic de date, 50 de SMS-uri și 20 de MMS-uri în rețea și telefonul HTC Touch Diamond, la prețul de 189 euro, pentru abonamentele încheiate pe 2 ani;
Vodafone Multiplu 200, de 34 euro/lună, include 200 de minute pentru apeluri naționale, trafic de date de 500 MB lunar, 100 de SMS-uri și 20 de MMS-uri în rețea și posibilitatea de a achiziționa telefonul HTC Touch Diamond la prețul de 99 euro, cu abonament pe 2 ani;
Vodafone Multiplu 400, la tariful de 56 euro/lună. Acest pachet include 400 de minute pentru apeluri naționale, 500 MB trafic de date, 200 de SMS-uri și 20 de MMS-uri, lunar, în rețeaua Vodafone, și telefonul HTC Touch Diamond gratuit, cu abonament pe 2 ani.
Pentru clienții de business, HTC Touch Diamond încorporează funcții de top care oferă o experiență superioară pentru accesul la Internet. Cu sistem de operare Windows Mobile 6.1 Professional, HTC Touch Diamond este compatibil cu soluțiile de push e-mail, ceea ce îl recomandă utilizatorilor care au nevoie de acces instant la e-mail. Oferta pentru clienții de business include o opțiune cu trafic de date nelimitat pentru utilizatorii cu nevoi extinse de comunicații.
HTC Touch Diamond oferă atât funcții variate, cât și simplitate în utilizare. Cu HTC Touch Diamond, utilizatorii se pot bucura de cea mai bună experiență de conectare la Internet, la cele mai mari viteze disponibile în România, de până la 7,2 Mbps, în rețeaua Vodafone. În plus, cu HTC Touch Diamond clienții Vodafone Romania au acces direct la Messenger și YouTube.
Telefonul vine la pachet cu interfața TouchFLO™ 3D, senzitivă la atingere, care permite mărirea obiectivului, vederea panoramică și selectarea opțiunilor. Accelerometrul face posibil controlul orientării ecranului, atât pentru galeriile de imagini, cât și pentru browser. HTC Touch Diamond se adresează atât consumatorilor, cât și utilizatorilor din segmentul de business.
Modelul HTC Touch Diamond oferă performanțe multimedia deosebite, care includ accesul la servicii de muzică, video, precum și fotografii cu ajutorul camerei de 3,2 MP cu autofocus. Datorită memoriei interne de 4 GB, utilizatorii pot stoca o cantitate impresionantă de fotografii, muzică și filme.
HTC Touch Diamond a primit recent distincția “European Smart Phone 2008-2009” acordată de European Imaging and Sound Association, pentru integrarea funcțiilor avansate și a designului spectaculos.

iPhone 3G by Orange

iPhone 3G a fost lansat și în România și au fost înregistrate 6000 de precomenzi, iar 100 de telefoane au fost cumpărate la momentul lansării în București, potrivit infor­ma­țiilor oferite de reprezentanții Orange România.
Directorul executiv al Orange România, Richard Moat, a declarat că este foarte mulțumit de felul cum au decurs lucrurile în România în privința lansării iPhone și că ar vrea să vândă zeci de mii de terminale până la sfârșitul anului. Moat a mai adăugat că prețul terminalului a fost determinat de venitul mediu al utilizatorului de telefonie mobilă din România, relativ scăzut față de celelalte țări europene, și că nu s-a putut micșora mai mult.
iPone 3G costă între 179 euro și 489 euro în oferta Orange România, în funcție de modelul ales, de tipul de abonament utilizat și de perioada contractuală a abonamentului, potrivit informațiilor oferite de compania de telefonie mobilă.
Clienții noi care doresc să cumpere un iPhone la un tarif avantajos pot alege între cele două abonamente dedicate în valoare de 39 euro, respectiv 59 euro pe lună, care includ minute naționale, mesaje scrise, pachete cu trafic de date și tarife speciale pentru apelurile interna­țio­nale. 
Potrivit Orange România, clienții existenți au tarife reduse la achizi­ționarea telefonului prin programul de fidelizare “Orange Thank You”. Astfel, dacă își activează o opțiune în valoare de 12 euro pe lună, care oferă minute și trafic de date incluse, pot cumpăra un iPhone la tarife reduse până la 289 euro. Pentru clienți Orange cu abonamente lunare în valoare de peste 32 euro, prețul telefonului ajunge la 209 euro.
Fanii telefonului vor avea posibilitatea să achiziționeze accesoriile standard din pachetul iPhone 3G, dar și o gamă extinsă de accesorii dedicate: docking station, echipament Bluetooth, cablu TV out, huse clasice de piele și huse semnate de designeri, și în curând folii protectoare pentru ecran, încărcător pentru mașină, carcasă de silicon și multe altele.
iPhone 3G ajunge în România în toate variantele de culoare și capacitate a memoriei integrate: negru pentru modele cu memorie de 8 GB și 16 GB și alb pentru modelul cu memorie de 16 GB.
Clienții vor putea cumpăra iPhone 3G atât din Orange shop-urile din toată țara, cât și pe internet din Orange Web Shop. De asemenea, telefonul poate fi găsit și în 25 de magazine selectate ale partenerilor Euro GSM, Fonomat, Say și din rețeaua magazinelor Apple Premium Reseller din România.
Orange este singurul operator care aduce oficial pe piața românească versiunea 3G a terminalului iPhone.
“Acum, 3G-ul e înțeles în cea mai mare parte drept videotelefonie. Nu că nu ar fi așa, dar departe gândul de dezvoltare a 3G pentru așa ceva. Această idee predomină în rândul consumatorilor obișnuiți. Nu se aplică însă și oamenilor de afaceri. Cred însă că iPhone se va vinde în principal către consumatorul de rând, indiferent de prețul la care va sosi pe piață”, a declarat pentru NewsIn redactorul-șef adjunct și directorul laboratorului de test PC Magazine România, Cristian Lăcraru.
În data de 22 august, la ora 00:00, Orange a dechis simultan porțile a șase magazine Orange din țară, unde clienții Orange au fost așteptați să ia parte la lansarea oficială a iPhone: Orange concept store din București și magazinele Orange din Iași (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Brașov (St. Mureșenilor), Timișoara (Bd. Republicii) și Constanța (Șos. Ștefan cel Mare).
Începând din 7 august, clienții au putut înregistra online precomanda la adresa de web a Orange Romania.
Noul model iPhone compatibil 3G a fost lansat în Austria, Portugalia și Elveția începând cu 11 iulie, în Franța din 17 iulie, iar pe celelalte piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa va fi lansat în cursul acestui an, potrivit reprezentanților Orange și Apple.

Publicat în : Tehnologie  de la numărul 59

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: