Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Breviar IT & Telecom

Florin STAN

Știri din IT & telecom.


Tornado Sistems vrea să cucerească Bulgaria

Tornado Sistems, înființată în 1991, este o companie de distribuție de echipamente de tehnică de calcul și networking din România, care activează și pe piața din Bulgaria. Tornado are în prezent o rețea națională de peste 2500 de reselleri și parteneriate strategice cu cei mai importanți furnizori internaționali. Tornado Sistems estimează ca aproximativ 50% din afacerile companiei în anul fiscal 2008-2009 vor proveni din sectorul online, iar până în 2010 acest procent se va ridica la 80%.
Tornado Sistems, parte a grupului român Tornado, vizează un loc în top 3 pe piața din Bulgaria în ceea ce privește distribuția en-gros a produselor IT&C, a declarat managerul general pe Bulgaria al companiei, Martin Rajsp, citat de Dnevnik.
"Acest obiectiv va necesita o creștere anuală a veniturilor la 30-40 milioane de euro", a mai spus oficialul companiei. Rajsp nu a dezvăluit nici un fel de detalii despre performanțele financiare ale filialei din Bulgaria, dar a spus că veniturile grupului pentru anul fiscal care se încheie în iulie 2008 vor atinge 170 milioane de  dolari.
Potrivit oficialului companiei Tornado, piața de IT&C din Bulgaria este foarte fragmentată și înglobează o duzină de distribuitori en-gros, iar cea mai mare parte a vânzărilor pe această piață sunt generate în zona Sofia. În paralel, reprezentantul companiei a adăugat că Tornado Group nu are planuri de a cumpăra rivali locali, iar succesul companiei pe piața din Bulgaria este dat de două puncte importante.
"Primul punct care ne avantajează este existența depozitelor centralizate din orașul Giurgiu, care au în stoc, la orice oră, un inventar de circa 10 milioane de euro. Cel de-al doilea, noul sistem de comenzi online, care oferă tuturor partenerilor comerciali acces la inventarul depozitelor", a continuat Rajsp, care susține că Tornado oferă livrarea produselor în aceeași zi pentru zonele Ruse și Sofia și în următoarea zi pentru alte locații.

 Orange aduce iphone 3G în România și vrea să devină distribuitor de laptopuri

 

Noul model iPhone compatibil 3G va fi disponibil în Austria, Portugalia și Elveția începând cu 11 iulie, în Franța din 17 iulie, iar pe celelalte piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa ulterior, în cursul acestui an, au anunțat reprezentanții Orange și Apple.
Potrivit reprezentanților celor două companii, Orange va începe să preia comenzile pentru iPhone în cursul acestei luni. "La Orange încercăm să aducem internetul mai aproape de clienți, astfel încât aceștia să aibă acces rapid la informație și divertisment, oriunde s-ar afla. iPhone beneficiază de extinderea largă a rețelelor noastre 3G și împreună vom îmbunătăți experiența de comunicare a clienților noștri", a spus Olaf Swantee, Head of Orange’s Global Mobile Operations.
De cealaltă parte, reprezentanții Apple s-au arătat încântați de extinderea parteneriatului cu Orange pentru lansarea iPhone în peste 12 piețe de pe glob. Clienții Orange din Republică Dominicană, Egipt, Iordania, Luxemburg, Belgia, Polonia, România, Slovacia și din țările africane vor putea achiziționa terminalul iPhone în cursul acestui an. Clienții vor putea să solicite în avans terminalul de pe site-urile locale Orange, dar iPhone va fi disponibil și în multe dintre cele 6.500 de magazine proprii Orange.
"În România iPhone este așteptat cu nerăbdare de clienții de telefonie mobilă. Din punct de vedere operațional facem toate eforturile pentru a aduce cât mai repede clienților noștri noul iPhone 3G. Un terminal multimedia spectaculos, acesta va exploata din plin oportunitățile oferite de acoperirea Orange 3G și HSDPA", a declarat Vanina Ungureanu, Product Division Manager la Orange România.
iPhone combină trei produse într-un singur terminal mic și ușor: un telefon mobil revoluționar, un ipod cu ecran generos și cele mai bune aplicații de acces internet și e-mail, motoare de căutare și hărți concepute pentru telefonul mobil.
Orange România, liderul pieței de telefonie mobilă, ca cifră de afaceri și număr de utilizatori, vrea să devină, în viitor, unul dintre principalii retaileri de notebookuri din România, datorită interesului crescut al clienților pentru serviciile de date, potrivit Business Standard.
“Ne așteptăm să devenim unul dintre principalii retaileri de laptopuri din România. Ne-am lărgit portofoliul de produse pentru a confirma poziția Orange de retailer de laptopuri. Interesul nostru direct este acela de a oferi posibilitatea clientului de a găsi la Orange o soluție completă. Noi nu facem profit din vânzarea de laptopuri, le obținem la un preț destul de bun de la furnizori și reușim să le vindem clienților sub prețul pieței”, a declarat pentru Business Standard Bogdan Răuță, Mobile Data Proposition Manager al Orange Romania.  
În decembrie anul trecut, la lansarea ofertei de internet, Orange a vândut circa 600 de laptopuri, iar în ianuarie, vânzările au scăzut ușor, însă, o dată cu lărgirea portofoliului, compania speră la o redresare a vânzărilor. De la începutul anului și până în prezent, numărul de abonați business la serviciile Orange broadband a crescut cu 80% față de sfârșitul anului 2007, potrivit Business Standard.

Fujitsu-Siemens estimează o creștere a vânzărilor cu 10 milioane de euro

Fujitsu Siemens Computers România estimează că cifra de afaceri a companiei va crește anul acesta la 75 milioane euro, cu peste 10 milioane mai mult față de anul trecut, a declarat marți Country Manager Fujitsu Siemens România, Dragoș Nicolaescu.Fujitsu Siemens Computers România a încheiat anul fiscal 2007-2008 cu o cifră de afaceri de 63,9 milioane euro, reprezentând o creștere de aproximativ 30% față de anul fiscal anterior, a declarat Country Manager Fujitsu Siemens România, Dragoș Nicolaescu.
"Planurile noastre de viitor sunt de a fi cei mai buni, fie că vorbim de segmentul notebook, desktop, servere sau servicii de Dynamic Data Center (DDC). În acest sens, am făcut demersurile necesare pentru a deschide în România primul Centru de Competență local de DDC, ceea ce însemnă echipamente, oameni și knowhow", a precizat Dragoș Nicolaescu. Fujitsu Siemens România estimează afaceri pentru anul financiar în curs este de 75 milioane euro, principalele surse de venituri provenind din comercializarea notebook-urilor, care ocupă un procent de 40-50% din vânzări, PC-uri cu 25% și servere – 25%. 

Cel mai rapid computer din lume poate efectua 1.000.000 miliarde operațiuni pe secundă 

Un computer proiectat pentru testarea virtuală a armelor nucleare din Statele Unite va fi cel mai rapid din lume, fiind capabil de a efectua 1.000.000 miliarde operațiuni pe secundă, a anunțat Departamentul pentru Energie din Statele Unite, scrie Reuters.
Supercomputerul IBM Roadrunner din cadrul laboratorului național din Los Alamos, New Mexico, este primul care a atins acest grad de performanță, denumit în termeni specializați "petaflop", au anunțat departamentul și IBM.
"Flop" este un acronim pentru numărul de operațiuni ce pot fi efectuate într-o secundă. Termenul petaflop desemnează 1.000.000 miliarde operațiuni.
"Roadrunner va fi utilizat de departamentul energetic al Administrației Naționale pentru Siguranță Națională pentru a efectua calcule ce îmbunătățesc posibilitatea de a verifica dacă armele nucleare sunt fiabile, fără desfășurarea unor teste nucleare subterane", a anunțat departamentul în cadrul unui comunicat.
"Roadrunner nu va avea doar rolul principal în protejarea siguranței sistemului nuclear american, ci va contribui și la rezolvarea provocărilor energetice la nivel mondial și va deschide noi căi de cunoaștere în câmpul cercetării științifice", mai arată comunicatul.
"Pentru a oferi o imagine, dacă fiecare dintre cei șase miliarde de locuitori ai planetei ar avea un minicalculator și ar lucra timp de 24 de ore pe zi, 365 zile pe an, ar fi nevoie de 46 de ani pentru a atinge nivelul de calcule efectuate de Roadrunner într-o zi."

Publicat în : Tehnologie  de la numărul 57

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: