Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Rugăciunile chiar vindecă bolile, spun cercetătorii ruși

Krasimir PETROV

Oamenii chiar se însănătoșesc în templele în care ating relicve sfinte sau în sanctuare. Oamenii de știință din St. Petersburg au dovedit-o, și au descoperit mecanismul „material” al fenomenului divin.
„Rugăciunea este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, șeful laboratorului de neuropsihofiziologie de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică n.a. Bekhterev din St Petersburg. „Nu doar reglează toate procesele din organismul uman, ci reface structura conștientului.”

Profesorul Slezin a făcut ceva incredibil – a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele călugărilor care se rugau și a identificat un fenomen neobișnuit: „deconectarea” completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată doar la copiii de trei luni, atunci când sunt alături de mame, în perfectă siguranță. Crescând, sentimentul de siguranță dispare, activitatea creierului se intensifică și ritmul biocurenților cerebrali devine mai slab doar în timpul somnului și al rugăciunii, a dovedit cercetătorul. Valeri Slezin a numit această stare necunoscută „stare de veghe lentă” sau „veghe în rugăciune” și a demonstrat că este vitală pentru orice om.

Este știut că bolile sunt provocate în majoritatea cazurilor de situații negative și neplăceri care ne rămân în minte. Însă în timpul rugăciunii grijile trec pe plan secund sau chiar dispar complet. Astfel este posibilă atât vindecarea morală, cât și cea fizică.

Chiar și slujbele bisericești ajută la îmbunătățirea stării de sănătate. Inginerul și electrofizicianul Angelina Malahovskaia de la laboratorul de tehnologii medicale și biologice a făcut peste o mie de teste pentru a identifica trăsăturile clinice ale preoților înainte și după slujbă. S-a dovedit că slujba normalizează tensiunea și valorile sângelui.

Rugăciunile pot chiar neutraliza radiațiile. Se știe că după explozia de la Cernobâl instrumentele de măsurare a radiațiilor au înregistrat valori în afara scării cunoscute. Însă nivelul radiațiilor era normal lângă biserica Mihail Arhistratigus, aflată la 4 km de reactoare. Cercetătorii de la St. Petersburg au confirmat prin experimente că apa sfințită, semnul crucii și sunetul clopotelor din biserici pot avea și ele proprietăți curative. Iată de ce în Rusia în timpul epidemiilor clopotele bat într-una.

Gama de ultrasunete a clopotelor ucide virusurile gripei, al icterului și al tifosului: proteinele din virusuri se curbează și nu mai sunt contagioase, susține Angelina Malahovskaia. Semnul crucii este încă și mai eficient: el ucide agenții patogeni (colon bacillus și stafilococcii) nu doar din apa de la robinet, ci și pe cei din râuri și lacuri. Este chiar mai eficient decât dispozitivele moderne de dezinfectare bazate pe radiația electromagnetică.

Laboratorul științific al Institutului de Medicină Industrială și Navală a analizat apa de dinainte și de după sfințire. S-a dovedit că dacă se spune rugăciunea „Tatăl Nostru” deasupra apei și apoi se face semnul crucii în apă, numărul de bactorii maligne este de 100 de ori mai mic. Radiația electromagnetică are rezultate mult mai slabe. Obiceiul ortodox de sfințire a oricărei mâncări și băuturi nu este doar de natură spirituală, ci are și caracter preventiv.

Apa sfințită nu este doar purificată: ea își schimbă structura, devine inofensivă și curativă. S-a demonstrat cu dispozitive speciale.

Spectrografii afirmă că apa sfințită are o densitate optică mai mare, ca și când ar fi înțeles și păstrat sensul rugăciunii. Iată motivul capacității sale unice de vindecare.

Singura problemă este că nu vindecă decât pe credincioși.

„Apa recunoaște nivelul credinței oamenilor,” susține Angelina Malahovskaia. „Atunci când apa este sfințită de un preot, densitatea sa optică este de 2,5 ori mai mare, la un credincios obișnuit este doar de o dată mai mare, iar la o persoană botezată dar atee cu o cruciuliță la gât, modificările au fost nesemnificative.”
Publicat în : Sanatate  de la numărul 56

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: