Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Lumea văzută altfel: Codul lui Nostradamus: Al treilea război mondial, 2007-2012

Mircea THEODORESCU

Atunci când sunt descifrate profețiile în profeții, se dezvăluie cronologia ascunsă a celui de-al treilea război mondial

În mai 2005, membrii Bibliotecii Naționale Italiene din Roma au făcut o descoperire uluitoare. În arhivele lor era îngropat un manuscris necunoscut al faimosului profet Michel de Nostradame sau Nostradamus (1503-1566). Manuscrisul a fost înmânat fiului său și ulterior donat Papei Urban al VIII-lea. Nu a ieșit la lumină până acum, aproape patru sute de ani mai târziu.
Folosind tehnici revoluționare de extragere a datelor, dr. Rathford a cernut acest complex puzzle în căutarea unor tipare și relații semnificative. Aproape imediat a descoperit un model predictiv cunoscut sub numele de Codul lui Nostradamus.
Atunci când sunt descifrate profețiile în profeții, se dezvăluie cronologia ascunsă a celui de-al treilea război mondial. Între noile dezvăluiri se numără: un conflict între SUA și Iran; următoarele atentate teroriste majore asupra SUA; Osama Bin Laden; distrugerea nucleară a Romei.

Lider înnebunit aruncă bombe nucleare peste Mediterana și Europa
(Secolul II, Catrenele 3 și 4)
Într-o perioadă de agitație prelungită, conducătorul unei țări din Orientul Mijlociu va reuși să obțină o armă nucleară. Va face eforturi uriașe pentru fiecare părticică a acesteia și nu va ezita să o utilizeze, din cauza obsesiei pentru armamentul mortal. Poporul împotriva căruia luptă va replica folosind o armă nucleară. Țara are deschidere la Marea Mediterană.
Una dintre bombe va cădea în Mediterana, în loc de uscat, și va otrăvi toți peștii. Canalele comerciale din regiune vor fi distruse, astfel încât locuitorii de pe coastă vor căuta disperați mâncare și vor mânca chiar peștele otrăvit. Se va întâmpla lângă coasta estică a Mediteranei, într-o regiune cu roci închise la culoare.

(Secolul III, Catrenul 83)
Arma nucleară aruncată de una din țările din Orientul Mijlociu va da naștere încă unui război, pe lângă acesta. Popoarele din Europa vor încerca să intervină pentru a reduce amenințarea asupra resurselor de petrol. Atunci când vor încerca să intervină statele europene, liderul înnebunit va folosi restul arsenalului asupra Europei, lovind în special Peninsula Italia.
Coasta mediteraneană europeană, mai ales cea a Italiei și a Franței, va deveni aproape de nelocuit, iar Italia va fi cea mai afectată. Acest lider nu este Antihristul, dar pregătește terenul pentru ascensiunea acestuia aproape fără nici o opoziție.

Vulcani, cutremure,  inundații, secetă
(Secolul IV, Catrenul 67)
Va apărea o cometă foarte strălucitoare, necunoscută anterior, și aceasta va coincide cu o epocă a marilor dezastre geologice, cu erupții vulcanice și cutremure care vor modifica sistemele meteorologice. Aceasta va conduce la foamete, secetă pe zone întinse și mișcări sociale în locuri neașteptate. Națiuni considerate prospere și puternice, mai ales cele occidentale, vor fi slăbite. Ele vor fi sfâșiate de mișcări civile și revolte de masă, oamenii migrând către zone care dispun de apă și pot susține culturi agricole. Mișcările sociale și slăbirea structurilor politice vor contribui la ascensiunea la putere a Antihristului.
Statele Unite, în mod deosebit, vor fi lovite de dezastre naturale majore, mai ales cutremure și inundații, care vor afecta națiunea de la un capăt la celălalt, provocând conflicte uriașe, disperare și sărăcie. SUA vor falimenta în încercarea de a face față acestor catastrofe. Alte trei state puternice vor trimite ajutoare pentru ca cetățenii să poată supraviețui.

(Secolul VIII, Catrenul 29)
Vor avea loc schimbări care vor facilita încercarea Antihristului de a cuceri lumea. În Europa centrală și de sud și în Orientul Mijlociu, în jurul părții estice a Mediteranei, vor avea loc inundații serioase. Autoritățile locale fiind depășite de aceste catastrofe naturale, Antihristul își va aduce trupele aici, sub pretextul că dorește să ajute țara să reinstaureze ordinea în societate, dar în realitate ca mijloc de cucerire a țărilor și de folosire a locuitorilor ca sclavi.
Probleme economice grave vor persista, împreună cu marile frământări sociale, contribuind la ușurința cu care puterea va fi preluată de Antihrist. Populația speriată și credulă va fi vulnerabilă la retorica sa. Antihristul va folosi dezastrele ca ocazii pentru a răsturna guverne și de a strecura spioni în diverse țări. În multe regiuni se va institui legea marțială, pentru a pune capăt răscoalelor și jafurilor. Orientul Mijlociu, sursa puterii lui, nu va fi la fel de devastat ca restul lumii. El va oferi asistență altor țări care încearcă să se repună pe picioare, dar în cele din urmă le va înjunghia pe la spate.

Ascensiunea la putere a Antihristului în Orientul Mijlociu
(Secolul II, Catrenele 23 și 81)
Antihristul va prelua puterea în Iran, prin intermediul unei stratageme care îl va păcăli pe ayatollahul aflat la putere. Vor fi implicați lingușitorii și oamenii de paie de la curtea ayatollahului. Antihristul îi va alunga întâi pe susținătorii din interior ai ayatollahului, pornind un război civil. Apoi va pune la conducere un om, asupra căruia să se concentreze ura iranienilor rămași loiali ayatollahului. Omul va fi asasinat în timp ce puterea în Iran va fi preluată, iar oponenții săi vor crede că au dejucat planurile de răsturnare a regimului prin acest asasinat. Dar vor descoperi mai târziu că omul a fost doar o capcană și că au făcut jocurile Antihristului. Într-o primă fază, Antihristul va acapara puterea în propria regiune, Asia, și în Orientul Mijlociu. Pe măsură ce se extinde în afara acestei zone, spre Europa, următorul pas va fi bazinul Mediteranei, zona sa de forță. Datorită originii sale legate de Orientul Mijlociu, îi va uni pe locuitorii din nordul Africii, care privesc cu simpatie acest background cultural, cu imperiul său din Asia și Orientul Mijlociu.

Eșec generat de o problemă de comunicare între două superputeri
(Secolul II, Catrenele 35 și 48)
Printr-o eroare, se va produce o întrerupere a comunicării între două state puternice. Situația este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Liderul implicat va fi cuprins de regrete în această privință și va dori să-și continue cariera pentru a contribui la remedierea situației și la înlăturarea efectelor nedorite.
Dar el va fi spânzurat, metaforic, de cei care doresc să-i ocupe locul în organizație. Cariera sa profesională și politică va fi distrusă. Va fi aproape o sinucidere, pentru că în cele din urmă va fi un om sfârșit. Întregul eveniment va fi privit ca un eșec de ambele părți și va avea consecințe foarte dăunătoare, chiar catastrofice.

Liderul unei țări din Lumea a Treia provoacă discordie
(Secolul III, Catrenul 60)
Un “tânăr întunecat” se va ridica la putere într-o țară din Lumea a Treia; principalul său scop este de a uni celelalte țări din Lumea a Treia pentru a se împotrivi superputerilor. Zona de conflict va fi estul Europei și Orientul Mijlociu, mai ales în jurul Adriaticii și a Mării Caspice, și Israelul. Nu va exista un învingător clar, dar disputa va pregăti terenul pentru Antihrist. Numeroase profeții din Biblie se referă la evenimente din această regiune.

Antihristul profită de cercetările europene în domeniul radarelor
(Secolul I, Catrenul 6)
Cercetările privind un tip mai sofisticat de radar și dispozitivele de detectare vor oferi mai multe informații operatorului, adică pilotului de avion. Dar primele teste ale acestei tehnologii vor sfârși într-un accident catastrofal, în care vibrațiile emise chiar de dispozitiv vor slăbi șasiul avionului, sporind pericolul. Oamenii de știință implicați în cercetare vor fi nevoiți să abandoneze o perioadă studiile, din cauza problemelor diplomatice, a amenințării războiului etc.
Aceasta se va întâmpla înainte ca Antihristul să dețină puterea deplină. Se va întâmpla în Europa, într-un moment în care Antihristul își întărește bazele puterii în Orientul Mijlociu. Dispozitivele sunt în prezent în faza de dezvoltare, dar încă nu au fost testate. Este însă un alt eveniment istoric care va permite Antihristului să cucerească Europa.

O simulare de război a Angliei în Europa conduce la dezastru
(Secolul II, Catrenul 2)
Într-o manevră în cadrul unui exercițiu militar în care sunt implicate Marea Britanie și trupe europene, un computer defect va conduce la organizarea unei operațiuni reale, și nu simulate. Din cauza acestei erori, apărările reale vor fi activate și bombe reale vor fi aruncate în zonele dedicate exercițiului, provocând o tragedie internațională.

Biroul Electoral American votează amânarea
(Secolul VII, Catrenul 41)
Președinții Statelor Unite, o țară presupusă a fi liberă, abuzează tot mai mult de puterea care le este conferită. Într-un moment de frământări sociale mai mari decât în epoca Vietnam și Watergate, voturile în Biroul Electoral vor fi împărțite în mod egal la alegerea noului președinte. Procesul se va bloca, numeroși oameni protestând în favoarea candidatului preferat, ceea ce va aduce țara sub o presiune enormă. La nivel internațional, situația va fi delicată.
Din cauza egalității de voturi și a problemelor sociale extrem de volatile și explozive, numirea oricăruia dintre candidați amenință să ducă la război civil sau revoluție. După o lungă perioadă de dezbateri pasionale, invocând patriotismul și pe părinții fondatori ai Americii, se va adopta o soluție de compromis, aceea a organizării de noi alegeri, și va fi numit un candidat fără a se ajunge la o catastrofă.

Publicat în : Idei contemporane  de la numărul 46

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: