Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Povestea teroristului Leșie

Cristian BANU

După ce s-a umplut de ridicol confundând puii de găină cu cei de curcă în cazul gripei aviare, (BTW, nu am auzit pe nimeni cerându-și scuze sau pățind ceva), serviciile noastre secrete reușesc marea lovitură de a-l prinde pe teroristul Leșie care, cu două butelii, o Dacie și-un celular voia să arunce în aer Timișoara.Fiorosul reprezentant al Al-Qaedei pe meleagurile mioritice s-a descurcat și el cum a putut. Neavând cum să deturneze avioane - se știe că vameșii noștri sunt foarte vigilenți, că nici măcar pe ministrul de Finanțe nu au vrut să-l lase să plece din țară - omul s-a descurcat și el cum a putut, cu Dacia "gepele" din dotare, două butelii de aragaz și celularul rămas de la revoluție (revoluția Cosmote, desigur).

Carevasizică, jumătate din țara noastră, neracordată încă la rețele de gaze, și care folosește încă butelia de aragaz devine potențială suspectă de terorism. Iar cei care mai posedă și celular sunt deja în vizorul "organelor".

Teroristul Leșie "a fost monitorizat începând din 17 decembrie 2004 (sic!), în urma unor suspiciuni privind legăturile sale cu organizații teroriste fundamentalist-islamice și de inițierea sau săvârșirea de atentate teroriste pe teritoriul Romaniei". Carevasăzică, mâna dreaptă a lui Bin Laden a fost monitorizat de SRI un an și jumătate! Ce a rezultat în urma acestei monitorizări? "Pe parcursul monitorizării au fost obținute date certe privind intențiile lui Lesch Ioan Florin de a comite atentate teroriste împotriva unor baze militare americane ce ar putea fi înființate în Romania, cu ajutorul armelor și muniției la care ar avea acces", mentioneaza SRI. Deci, teroristul Leșie voia să arunce în aer cu buteliile sale (despre alte arme și muniții nu se face referire în comunicat) bazele americane neînființate încă în România.

"Anchetatorii spun că el era convertit la islam și că a intrat în legătura cu membrii organizației extremist-teroriste "Frații musulmani", din 2002 când a participat la tabere de pregatire religioasă organizate în România."

Oau, deci, teroriștii musulmani au organizat tabere de pregătire în România încă din 2002. Dacă asta este adevărat, înseamnă că cei de la SRI sunt dobitocii supremi! Cum, Doamne, iartă-mă! Să ai cunoștință de școli de pregătire a teroriștilor și tu să nu faci nimic? Ce a păzit SRI din 2002 până azi?

"Prin intermediul Internetului, bărbatul a promovat atitudini violente anti-israeliene și anti-occidentale, îndemnând la implicarea în Jihad și a menținut permanent legătura cu adepți ai ideologiei fundamentalist-islamice din țară și străinatate, mai ales cu musulmani din regiuni cunoscute ca pepinieră a fenomenului terorist."

Carevasăzică, marele terorist cu patru clase, se dădea pe internet și ținea legătura (prin Messenger? Oare ce ID avea pe Yahoo sau MSN?) cu frații săi musulmani.

Este genial interviul din Evenimentul zilei cu mama "teroristului islamic":

EVZ: Doamna Elena, cum a ajuns fiul dv. să facă așa ceva?

Elena Lesch: Domnule, nu e normal la cap! Ce pot să vă spun altceva. E dorința lui de a ieși în evidență tot timpul. Nu e în stare să facă așa ceva. L-au gasit pe el să-l scoată terorist!

EVZ: Știați ce voia să facă?

EL: Habar nu aveam...

EVZ: Dar ați știut de convingerile lui religioase?

EL: Ce convingeri, domnule? Discutam, și el mai spunea ca ăia sunt mai corecți, dar așa pot să cred și eu în Buda. Asta înseamnă că sunt teroristă?!

EVZ: Am observat că avea multe haine militare. Îi plăcea armata, razboiul?

EL: Îi plăceau hainele militare, i-a plăcut în armată. A fost făcut fruntaș.

EVZ: A participat la tabere religioase, a fost plecat din țară...

EL: Domnule, nici nu are pașaport. Am auzit tot felul de prostii, că ar fi fost în Bosnia, unde s-a convertit la islam. Nu a ieșit în viața lui din țară!

EVZ: De ce credeți că a pus la cale un atentat?

EL: Din teribilism, domnule! Ce terorist? Așa arată un terorist? Greșeala a fost a mea că nu l-am dus la un medic. El e nebun, nu e normal. Poate dacă discuta un medic cu el nu ajungea să facă asemenea grozăvii!

Cireașa pe tort o pune domnul președinte care, nu-i așa, are încredere nețărmurită în capacitatea serviciilor: "președintele Traian Băsescu a declarat ieri că bărbatul arestat la Timișoara pentru terorism nu este primul cetatean tentat să evalueze posibilitatea organizării unui atac terorist în Romania, transmite Mediafax.

"Să nu credeți că suntem la prima situatie în care ar exista la unii cetățeni, în mod deosebit străini, tentația de a evalua posibilitățile organizării unor atentate pe teritoriul României. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare și mai discutăm peste 15 ani", a declarat șeful statului. Președintele a mai spus că organele statului trebuie să-și facă datoria în acest caz și că au existat, cu siguranță, elemente care să justifice capturarea lui Ioan Florin Lesch.

Probabil că, în urma catastrofei cu aviara, cei de la SRI s-au gândit că puțină presă pozitivă nu strică, așa că au servit mass-mediei povestea teroristului islamist. Numai că a reușit să se compromită și mai rău. Trist este că președintele cauționează asemenea incompetenți, nedându-și seama că, mai devreme sau mai târziu el va fi cel care va plăti nota.

Publicat în : Ultimul cuvânt  de la numărul 39

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: