Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Un Nostradamus Modern: Ion Istrate

Virginia MIRCEA

Interviu cu Ion Istrate pe marginea cartii "România în Lume si în Timp, trecut, prezent si viitor", în care vorbeste despre o serie de evenimente, unele catastrofale, care se vor desfasura în viitor.Domnule Istrate, în 2004 am realizat cu dumneavoastră un inteviu în care ați dat o serie de predicții cu privire la alegeri și mediul politic din România, toate împlinindu-se. Atunci ne-ați vorbit despre un război între SUA, alianța Rusia-China și Islam, care ar începe în primăvara sau toamna anului 2006. Mai mențineți acest lucru?

Fac o completare în legătură cu alegerile. În turul doi al alegerilor prezidențiale din 2004 am primit un telefon, la ora 10 dimineața, prin care am fost întrebat cine iese președinte. Am raspuns: Băsescu. La orele 14 am primit al doilea telefon. Dle Istrate cine iese președine? Băsescu. La ore 18 primesc al treilea telefon. Dle Istrate cine iese președinte?Băsescu. După două sau trei zile primesc un alt telefon. Persoana mă întrebă dle Istrate cine face guvernul? Răspund: Alianța. La celălalt capăt al firului mi se răspunde: nu se poate, PUR-ul e cu noi; iar eu i-am spus că PUR-ul îi părăsește în 7 zile și Alianța D.A. face guvernul. Însă, PUR-ul i-a părăsit mai repede și s-a făcut guvernul. Și tot în legătură cu alegerile, dar cele viitoare, care vor fi alegeri anticipate, am avut următorul mesaj: vot nou repetat. Apare în același timp, A. Năstase, C.V. Tudor și Dan Voiculescu, toți în ceață, cu figurile surprinse, iar pe C.V. Tudor l-am văzut roșu la față, nervos. În acel moment aud: "răsturnări de situații, partidele din Parlament se stratifică pe podium și sub podium". Pe unii îi văd pe jos, pe cei de la PUR și pe cei de la UDMR.

Înainte de alegerile din 2004 a venit o doamnă de la PSD la mine și m-a întrebat: Cum vedeți relațiile dintre Iliescu și Năstase? Și am răspuns: ca relațiile dintre șoarece și pisică. Apoi m-a întrebat: "Dl. Năstase va fi președintele României?". "Nu", i-am răspuns. "Va fi președintele partidului?". "Nu". "Dar Vanghelie va fi primarul capitalei?" "Nu". Și doamna m-a întrebat: "Eu ce fac acum?". "Analizați și distanțați-vă", i-am răspuns.

 

Cu privire la partidele politice, ce ne puteți spune?

Pentru PSD am avut un mesaj în legătură cu Mircea Geoană, în care el părăsea o sală de conferințe. Asta înseamnă că va pleca de la conducerea partidului. Iar într-un alt mesaj apare ca lider al PSD fostul ministru de interne. Pentru Ion Iliescu am primit un mesaj în care se arată că trei demnitari vor fi de partea lui când el face ceva deosebit. Un alt mesaj îl arăta pe Iliescu într-o sală de ședinte unde erau muncitori și țărani, iar pe un bilet apărea un scris în ebraică. Apoi, un alt mesaj îl arată împreună cu Petre Roman discutând despre o nouă organizație politică.

 

Despre PD?

În Alianță va fi o răsturnare de situație. PD va trece în fața PNL.

Tăriceanu are probleme și iar probleme dar va rămâne în funcție până la alegerile anticipate. În ceea ce-l privește pe Theodor Stolojan, mesajele mele arată că nu va reuși să-l răstoarne pe Tăriceanu. La viitoarele alegeri va fi o Alianță cu o altă structură. PD va fi predominant iar PSD nu va intra la guvernare.

 

Despre președintele Băsescu ați avut mesaje?

Da, am avut, pe 24 martie anul acesta. Era într-o sală mare la Cotroceni, unde se auzea un vals vienez și unde se aflau mai multe perechi din Transilvania și din țările nordice.

 

Ce "mesaje"aveți despre mediul politic internațional?

Anul trecut am dat un interviu pentru un ziar de limbă arabă care apare la Londra, Al Hain, în care am vorbit despre politica mondială, având în vedere politica SUA și islamul. La mine sunt bătute în cuie toate mesajele. Despre al treilea război mondial am publicat în carte, atât în prima cât și în a două ediție. Mesajele din carte încep să se concretizeze în evenimente terestre: apropierea Federației ruse de China și pregătirile făcute de Federația rusă pentru apărarea sa. Războiul se va purta între cele două mari grupări de state: SUA, Canada, Australia și UE de o parte, iar de cealaltă, Rusia, China și o parte din țările islamice.

 

Când?

Mesajele anunță niște ani. Sfârșitul lui 2006, începutul lui 2007, anul poate fi altul, dar mesajul așa îl am. În timpul acestui război se vor folosi arme nucleare, chimice și biologice. Pentru Romînia, prin mesaj, am văzut și am auzit explozii atomice, în număr de patru, două în Dobrogea, una în zona Mihail Kogălniceanu și cealaltă în direcția lui Adamclisi, o alta la sud de București, dincolo de Popești-Leordeni și una între Bârlad și Vaslui. SUA va fi supusă unui bombardament atomic care va dura o oră, din Rusia peste Polul Nord. În momentul în care am avut aceste mesaje nu exista nicio justificare logică pentru aceste locații. În prezent, aceastea se justifică prin amplasarea bazelor americane. Rusia va dispărea ca Federație, va fi genocid. În Europa vor fi parașutate tancuri rusești într-o singură noapte. China se va desprinde din alianța cu Rusia și va trece de partea americană și rușii vor pierde războiul. La început, Europa va fi surprinsă de atacul rusesc. În final, harta politică a lumii va fi schimbată. În zona noastră va apărea o formațiune carpato-balcanică, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Serbia și România cu provinciile istorice. Războiul va dura fie din primăvară până în toamnă fie din toamnă până în primăvară, o jumătate de an.

 

Când vor începe românii să simtă cu adevărat bunăstarea?

Prosperitatea în Romînia va fi simțită după 2008.

 

Despre climă, aveți "mesaje"?

În lunile iulie, august anul acesta va fi o secetă cumplită.

 

Despre gripa aviara, ce ne spuneți?

Am avut un "mesaj" în 12 martie 2005. Din acesta rezultă că gripa aviară a fost "cumpărată" în Ardeal, și va cuprinde mai întâi întrega regiune, apoi toată țara. Virusul va fi înlăturat abia la sfârșitul veri, începutul toamnei.

 

Interviu realizat de Virginia MIRCEA

 

 

Toate "mesajele" pot fi găsite în cartea "România și lumea în timp - trecut prezent și viitor" publicată la editura IAURA.

www.cetatea.home.ro

www.ioanistratecognome.ro

Publicat în : Idei contemporane  de la numărul 38

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: