Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Corneliu Vadim Tudor:"Francmasoneria nu face parte din baza mea de valori"

Arthur Suciu

Uneori, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor spune ca s-a schimbat, ca a devenit democrat, european si filosemit. Alteori, afirma ca nu a fost niciodata altfel si ca nu este necesar sa se schimbe.La Brasov, ati dezvelit o statuie fara a avea aprobarile necesare. Vi se pare corect cum ati actionat?

Nimeni din lume nu ne poate împiedica sa ridicam o statuie, care nu are la origine nici un calcul politic, nici un factor electoral, ci pe Itzak Rabin. Este o problema de idealism, este un omagiu pe care i-l aduc unui om care si-a sacrificat viata pentru pace. Daca vroiam sa folosesc pârghii exterioare politicii si culturii, eu acceptam invitatia pe care unul din liderii francmasoneriei mi-a facut-o în 1994, când s-a prapadit Adrian Dohotaru, bunul si vechiul meu amic, coleg cu mine la AgerPres. Nici nu-l îngropasera pe Dohotaru si acest emisar al francmasoneriei a venit si mi-a propus sa-i iau locul, eu. Și am refuzat!

Si acum, nu aveti de gând sa intrati?

Nu...Eu respect Francmasoneria, pentru ca-i stiu istoria. Nu sunt de acord cu impostorii care s-au strecurat si pretind ca sunt si ei foarte importanti, ca fac parte din lumea buna, din moment ce si Mozart a fost francmason, Vladimirescu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Balcescu, Goga si toti ceilalti. Francmasoneria nu face parte din baza mea de valori. Nu ma leg de ei, avem si noi în Partidul România Mare un numar de francmasoni de valoare, mai ales profesori universitari, însa eu consider ca o tara trebuie sa aiba si oameni politici si, mai ales, oameni de stat, care sa aiba o libertate totala de miscare. Când interesul national cere spatiu în fata,în spate, la stânga, la dreapta, înainte sau înapoi, sa nu stai si sa ceri aprobarea celor în fata carora ai jurat.

Se tot vorbeste despre "schimbarea la fata" a lui Corneliu Vadim Tudor. Aveti un consilier evreu, încercati sa încheiati un contract cu o firma de marketing politic din Israel. Ati încheiat pana la urma contractul?

Toate cele 66 de carti ale Bibliei sunt scrise de evrei. Autorii Vechiului si Noului Testament sunt peste 45 si toti sunt evrei, în frunte cu cel mai mare propovaduitor al Evangheliei, care a fost apostolul Pavel. Iisus însusi a fost, dupa mama, evreu si dupa tatal sau pamântean era tot evreu, descendent al regelui David. Petre Tutea are o vorba de spirit, o citez din memorie: "Hai sa fim seriosi, ca Iisus nu s-a nascut la Falticeni!" Recunosc ca am avut o serie de polemici, particulare în cea mai mare pare, din motive mai mult sau mai putin întemeiate. Însa, niciodata nu se va putea dovedi ca eu am atacat poporul Bibliei, pentru ca nu exista asa ceva. Tot astfel mi s-au mai pus în cârca niste aberatii, ca eu am negat Holocaustul. Eu n-am negat niciodata Holocaustul.

Cum îi vedeti pe evreii din ziua de azi, nu poporul ales, din Vechiul Testament. Exista o teorie conform careia evreii ar conduce lumea. Ei sunt implicati în cele mai înalte sfere ale politicii, economiei, finantelor mondiale...

Am înteles...Un lucru este clar: ca orice organism, lumea trebuie condusa. Daca lasi fiecare putere haotica sa se dezvolte si sa-si caute un "spatiu vital", asa cum a facut Hitler în anii '30 ai sec XX, va fi rau pentru umanitate. Gandeste-te ca sunt nuante aici, si eu nu vreau dominatia nimanui, însa noi toti suntem ai civilizatiei iudeo-crestine. Ma întrebati cum vad eu evreii. Nu fac aproape nici o distinctie între evreii biblici si evreii moderni. De ce? Este singurul popor din lume care nu are analfabeti, datorita faptului ca, prin legea lui Moise, sunt obligati sa citeasca Tora, adica primele cinci carti din Vechiul Testament, si, automat, de la cinci, sase, sapte ani, când un copil capata discernamant, ei stiu despre ce e vorba. Au o reprezentare în timp si spatiu foarte exacta. Ei stiu ca sunt descendentii patriarhului biblic Avraam, ai lui Isaac, ai lui Israel, ai fiului sau Iosif etc. Nu cred ca gresesc daca voi spune ca antisemitismul are la origine invidia fata de evrei. Cred ca ar trebui sa se termine farsa asta ca eu sunt antisemit. În afara de câteva texte literare pe care acuma pot sa le si regret la urma urmei... ca mi-a fost mila de batrânul rabin Moses Rosen. Când a murit în 1994, parca mi-a murit un frate, adica era perechea mea, pentru ca atunci când lumea spunea rabinul Moses Rosen spunea si Vadim si viceversa. Eram în gradina Copoului, la Iasi, cu mai multi parlamentari de-ai mei, si când am auzit ca a murit, îti spun cu mâna pe inima, am avut asa o durere în suflet si mi-am zis: "Uite, mi-a murit perechea!".

Cum ramane cu contractul cu "Arad Communication"?

Ei vin mereu. Ayal este mai mult decât un partener, este un prieten, îmi este ca un frate, a intrat în familia noastra. Cine îsi imagineaza ca, atunci când avem o întâlnire tête-a-tête, discutam politica, se însala. Discutam politica maximum 10 la suta, iar restul de 90 la suta discutam teologie. La origine, el este teolog, iar eu sunt doctorand în teologie si i-am cerut, de curând, sa-mi aduca niste carti despre îngeri, pentru ca sunt fascinat de prezenta îngerilor în Biblie, care de multe ori sunt, de fapt, Dumnezeu. Eu asta discut cu el si mi-e si indiferent ca semnam contractul, ca nu-l semnam, ca ies presedinte, ca nu ies presedinte. Va rog sa ma credeti, ca sunt lucruri mult mai importante pentru mine, ca eu nu ma duc pentru putere acolo. Eu am rabdare, sunt un om înca tanar, la 53 de ani, dar tare ma tem ca nu mai are rabdare populatia, pentru ca toate variantele si experimentele de pâna acuma s-au dovedit a fi falimentare. Probabil ca se va semna acest contract, dar va rog sa ma credeti pe cuvânt ca nu ma ocup eu de el.

Lia Roberts a declarat ca, în situatia în care va candida la presedintie, ar fi multumita sa poata lua voturi de la PRM...

Nu cred. Mi-a fost colega de liceu, noi ne stim de la Sf. Sava. A fost si în vizita pe aici. Eu am mai vorbit si anul trecut la telefon cu ea. Am o parere foarte buna    despre Lia Roberts, este o femeie remarcabila, dar n-are nici o sansa, sa fim realisti. În primul rând, pentru ca nu o cunoaste lumea, se impune greu un candidat la presedintie, în orice tara- si, în al doilea rând, românii, nu as spune ca sunt misogini, dar as spune ca, înca traiesc în patriarhat. Nu prea au facut femei politica la nivel înalt în România. Asta e realitatea. Și în America nici un presedinte nu a fost femeie. Și nu este prevazut în Constitutie ca o femeie nu poate fi presedinte, dar nu vor americanii pentru ca e tot un fel de miscare macho. Acolo este un fundament anglo-irlandez, dar si datorita hispanicilor; nu vor femei în fruntea statului.

La ultimul Consiliu National al PSD, în discursul sau, Adrian Nastase lovea puternic în opozitie, inclusiv în opozitia lui Emil Constantinescu...

Bine, el a lovit puternic si în Ilie Sârbu, pe care l-a împuscat într-un testicol, ca el a fost cel care l-a împuscat.

Dar în PRM nu prea a dat, nici în dvs. De altfel, PSD-ul evita sa loveasca în dvs. De ce credeti ca se întampla asta?

Nu stiu cuvântarea lui, dar am vazut ce a zis zilele acestea la TVR, când a încercat sa-si îngroase vocea, sa para barbat, desi el are o voce de eunuc. Și el mi-a fost coleg de liceu, la Sf. Sava - era cu un an mai mic. El a fost toata viata lui o vedeta. Uitati-va cum a defilat pe pârtia de schi, în timpul sarbatorilor de iarna, ca un papagal, îmbracat ca un papagal, îmbracat cu o canadiana galbena, rigid, cu nasul pe sus. Tot ce era în jur nu putea sa joace în piesa în care el era personajul principal. Ca sa arate ce important e el, a dat si o Hotarare de Guvern, care sa interzica saniusul pe pârtie. Atunci s-au rasucit în groapa marii poeti români, care au scris feerii despre placerea de a te da cu sania. Este un imatur. Nu are discernamant, este narcisist, este plin de propria lui persoana si este de o lacomie mai mult decât animalica, pentru ca îi dai câinelui un os, îngroapa ce-i prisoseste, dar lui Nastase nu poti sa-i zici "Nastase sapte case", ci "Nastase zeci de case". Nastase are câte o vila în aproape fiecare judet al tarii si mai are si un palat în Sardinia-, care se face cu sprijinul lui Silvio Berlusconi. De-aia se tot duce pe-acolo, în vizite particulare, sa-si inspecteze palatul. El se viseaza un fel de împarat Tiberiu. Un om ca asta nu va mai avea nici o functie politica în România. Nu avem nici o întelegere. Eu nu merg la drum cu hotii. În imensa majoritate a lor, eu nu-i numesc baroni, pentru ca este o depreciere a unui termen nobiliar, eu îi numesc ciocoi. Sunt infractori si ei stiu bine, ca din punctul nostru de vedere, nu va exista mila, în sens moral, adica nu o sa-i împuste nimeni, nu-i executa nimeni pe stadioane cum se minte, însa, cu legea în mâna, vor trebui sa raspunda toti de unde au agonisit aceste averi fabuloase si ce conturi au peste hotare, pentru ca toti au furat.

Daca veti ajunge la putere, veti folosi mitraliera? Se va instaura dictatura?

Se lucreaza cu imagini false despre mine si se minte. Arat a om care se bate cu cineva, care omoara? Eu nu omor nici o musca. Chiar am un cult, aproape budhist, am auzit ca budhistii au asa ceva, chiar fata de gâze. Eu nu fac un dus înainte de a scoate gâzele din cada, daca te intereseaza. Chiar paianjenii. Îi scot afara. Știi de ce? Ca sa nu intre moartea în casa. Deci, eu am o mila desavarsita fata de animale, daramite fata de oameni! S-au trunchiat declaratiile mele. Nu voi ucide nici un ziarist, nu voi desfiinta nici un ziar, de altfel nici nu-ti da voie Constitutia. Multumesc Constitutiei ca datorita ei nus-a desfiintat revista mea, desi Valeriu Stoica si Emil Constantinescu intentionau acest lucru. Sunt adeptul unui verset din Biblie, din Epistola lui Pavel catre romani: "Nu va razbunati, razbunarea nu este decât a lui Dumnezeu". Prin urmare, sa nu se teama nimeni de mine, daca voi veni, si va asigur eu ca voi veni la putere. M-am împacat eu si cu Aristide Buhoiu care-mi era adversar si cu Anton Uncu, înainte sa moara, adica eu am valori mult mai înalte si mai importante decât chestiunile meschine care-i anima pe unii si pe altii.

Se spune ca dvs. si partidul dvs. luptati împotriva sistemului. Practic, adversarul dvs. nu este un partid sau altul, ci clasa politica în ansamblu. S-a schimbast ceva între timp, v-ati identificat adversarul din rândul partidelor sau va pastrati pe aceeasi linie anti-sistem?

Aceasta idee ca eu conduc un partid antisistem s-a nascut tot dintr-un fel de gluma a mea. Se spunea ca sunt antisemit si-atunci am facut un calambur si am zis ca nu sunt antisemit, ci anti-sistem. De aici    s-a permanentizat. Eu nu pot sa fiu antisistem, pentru ca eu si România Mare suntem produsul acestui sistem. Ca nu-mi place cum s-a cristalizat acest sistem, cum se strâmba pilonii si fundamentele sale, asta este de la sine înteles. Eu sunt împotriva acelora care vor sa identifice sistemul cu libertatate de a fura, eu sunt împotriva acelora care legifereaza hotia. Atunci când se dau ordonante de stergere, de uitare a datoriilor - si nu sunt datorii derizorii, sunt sute si sute de milioane de dolari - la pasivul acestui sistem intra si aceasta legiferare care ne trage în jos si adevaratele gauri negre care au facut sa fie foamete în România, sa nu existe bani pentru medicamente, pentru bursele studentesti, pentru alocatiile pentru copii, pentru pensiile care sunt umilitoare. Înainte de a fi surse de înfometare, ele umilesc fiinta umana. Aceste gauri negre sunt la originea dezastrului social-economic si, la urma urmei, a falimentului de partid si de stat care se perpetueaza în toate regimurile, pentru ca a fost un regim Iliescu, a fost un regim Constantinescu si nimanui nu i se întâmpla nimic, pentru ca exista acorduri subterane între ei sa se menajeze. Iata de ce par eu antisistem, desi nu sunt. Sistemul e bun, legislatia este buna, dar sa fie aplicate aceste legi în litera si spiritul lor, adica lucrurile sunt foarte clare. Eu sunt un om dur pentu ca viata este dura si nu mai e timp de pierdut. Suntem în anul 2004. Uitati-va ca Ungaria, Polonia îsi rezolva problemele, sa nu mai vorbim de Cehia si Slovacia, pe când România risca sa iasa din nomenclatorul tarilor.

Daca veti avea posibilitatea de a încheia vreo alianta pentru guvernare, sunteti deschisi?

Vizionar vorbind, în decembrie 2004 vor fi trei poli de putere: România Mare, care va câstiga alegerile, nu majoritatea, dar vom avea peste 40 %, PSD va avea sub 20 % si DA sub 20 %. Restul vor fi partidulete. Fireste ca nu se poate face un guvern pe baza unei majoritati care, din punctul nostru de vedere, ar însemna o victorie, dar nu-ti asigura cei 60 la suta cu care-ti poti sustine programul de guvernare. Eu nu stiu cum va arata configuratia viitorului guvern. Probabil ca va fi un guvern de profesionisti. Consilierii mei din Israel m-au sfatuit sa insist pe aceasta pista, pentru ca e cea mai buna, singura care va fi acceptata de populatie si singura care va putea sa obtina credit moral dar si financiar din strainatate, pentru ca celelalte partide care au fost la putere s-au compromis, au facut praf fondurile comunitare. Mai este un alt factor de putere: presedintia. Daca eu voi fi presedinte, împreuna cu partidul pe care-l conduc, cred ca atunci voi polariza multe alte puteri. Va fi mai usor de facut guvern. Vor veni foarte multi de la PSD la noi. Au venit deja, vor mai veni si în urmatoarele saptamâni si pâna la alegeri vor veni cu mult mai multi. PSD-ul se va sparge. Asa am eu informatii si vad ce curte asidua ne fac senatorii, deputatii si primarii lor. Nu sunt Mafalda, nu am un glob de cristal, nu pot sa spun cum va arata scena politica în decembrie 2004, dar un lucru este limpede: România trebuie guvernata. Noi suntem dispusi si deschisi catre toate azimuturile, dar numai în conditiile în care vor veni catre noi oameni cinstiti.

Ce strategie veti avea la alegeri?

Populatia este disperata si stie un lucru: Vadim n-a fost la putere, Vadim nu minte, Vadim nu fura, Vadim n-are conturi bancare nici în lei, nici în valuta. Ce pot sa fac mai mult decât sa-mi pun inima în palma acestor oameni?  

(A consemnat Arthur Suciu)

Publicat în : Interviu  de la numărul 10

Comentarii

Nu există nici un comentariu. Fii primul care comentează acest articol!

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: