Numerele anterioare

2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 38, 39, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71,
 

Lunile anterioare


 

Autor


 

Cover story

Spania - sfâsiata de durere... si dileme

Autor: Raul MARIAN | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Ziua de 11 pare a se transforma într-un cosmar pentru statele democratice; o zi predilecta pentru atacuri teroriste. Ca o coincidenta macabra, la doi ani si jumatate dupa ce Statele Unite au fost zguduite din temelii, Europa se vede nevoita sa paraseasca starea de letargie. A fost nevoie de un atentat terorist sângeros pe batrânul continent, caruia i-au cazut victime, din pacate, cetateni nevinovati, pentru ca mai marii decidenti europeni sa înteleaga faptul ca terorismul nu este doar o problema a SUA sau un motiv în plus de a obstructiona prin decizii de politica externa obiectivele americane, ci un cancer international care vizeaza toate statele care într-un fel sau altul au o parere diferita în privinta revendicarilor fundamentaliste.

11 martie 2004 va ramâne, fara îndoiala,o pagina neagra în istoria lumii în general si a Europei în special. Unii ar putea cinic afirma ca, prin pozitia pe care a adoptat-o în cadrul luptei anti-teroriste, Spania, un aliat de încredere al Statelor Unite care nu a precupetit nici un efort în a sustine Washingtonul chiar împotriva aliatilor din cadrul Uniunii Europene, si-a pregatit într-un fel soarta. Indiferent de tabara în care doresti sa fii, este clar ca atentatele de la Madrid au aruncat Spania, nu doar în teroare, ci mai ales într-o multime de dileme. Și nu doar Spania, deoarece partenerii ei europeni sunt nevoiti acum, când atentatele le bat la porti, sa adopte decizii mai ferme, care ar putea avea efect de bumerang.

Articolul integral...Editorial

PSD între disonanta cognitiva si hatisul minciunilor

Autor: Virginia MIRCEA | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

În ultimele luni, semnalele mass-mediei si ale societatii civile au devenit din ce în ce mai agresive la adresa baronilor locali ai PDS. De la deja banalizatele acuzatii de coruptie, pâna la obtinerea frauduloasa a unor titluri universitare, pleiada acuzatilor a început sa acopere o "arie" din ce în ce mai mare a vietii sociale si politice.

Desigur, se impunea o reactie din partea partidului de guvernamânt care, desi se ascunde în spatele celor 45 de procente din sondaje, este evident îngrijorat de soarta sa în acest an electoral. Mai întâi, strategii de imagine ai partidului au inventat o solutie de "cârpeala": aratatul cu degetul în ograda adversarilor. Prin vocea lui Bogdan Niculescu Duvaz, sacrificatul candidat la Primaria Capitalei din partea PSD, s-a cerut demascarea baronilor opozitiei care, se spunea, sunt cel putin la fel de multi si de corupti ca si cei ai puterii.

Din pacate, se pare ca tot aparatul informational pus în slujba partidului de guvernamânt nu a fost capabil sa produca probele necesare în acest sens, asa ca PNA-ul s-a multumit în continuare sa ancheteze dosarele deja binecunoscute ale unor fosti ministri din guvernarea anterioara.

Cum aceasta prima stratagema nu a prins deloc la mass-media si pârdalnicii de jurnalisti au continuat sa scrie cu condeie otravite la adresa "bietilor" baroni locali, strategii au trecut la actiune, pentru a salva câte ceva din onoarea partidului, macar acum, în prag de alegeri locale.

În consecinta, au fost suspendati din functie presedintii organizatiilor locale din Gorj, Ilfov, Ialomita, Bihor, Caras-Severin, Neamt, Vâlcea, Bucuresti-sectorul 5. Printre acestia, nume de rezonanta în partid, începând cu Nicolae Mischie si Bebe Ivanovici si terminând cu un lider foarte popular (cel putin în propria organizatie) Florian Serac.

Logica suspendarii? Pur electorala, desigur. Cum altfel putem interpreta cuvintele simple, dar atât de sincere, ale vicepresedintelui Agathon: "Nu putem merge în alegeri cu oameni asupra carora planeaza tot felul de lucruri. Cred ca am procedat cu întelepciune, data fiind miza hotarâtoare pentru PSD".

O actiune de care partidul avea mare nevoie în perspectiva alegerilor, dar care risca, dusa pâna la capat, sa arunce partidul într-un adevarat razboi, care era foarte posibil sa fragmenteze aceasta structura. Totul trebuia facut delicat, cu grija, sa nu fie nimeni suparat prea tare. Astfel ca liderii locali nu au fost exclusi din partid (de altfel, conform statului partidului, acest lucru era aproape imposibil, dat fiind faptul ca pentru o asemenea masura ar fi trebuit sa voteze filialele din care respectivii faceau parte si unde se bucura de un sprijin foarte mare), ci au fost suspendati. Din pacate, nici electoratul nici ziaristii nu au reusit sa înteleaga ce implica acest tip de sanctiune. Au presupus, bazându-se pe cuvintele, la fel de sincere, ale domnului Agathon, ca cei suspendati nu vor mai avea dreptul sa candideze. Fals! La doua zile dupa anuntul initial, PSD revine cu un comunicat iritat, prin care anunta ca nu interzice candidatura nimanui, mai putin, poate, a celor anchetati de catre PNA.

Evident, miscarea aceasta, venita la presiunea, din ce în ce mai mare a mass-mediei, nu trebuia sa fie decât una de fatada, care sa nu afecteze numele sonore ale partidului si, mai ales, sa nu afecteze unitatea acestuia. Acesta este motivul pentru care, aceeasi strategi de imagine de care aminteam mai sus (si care, se pare, sunt din ce în ce mai multi la numar) au încercat sa limiteze la minimum impactul mediatic al acestor suspendari, creând, în aceeasi zi, un eveniment festivist al tinerilor social-democrati, "Primavara social-democrata", menit sa atraga atentia mass-mediei de la tema mult prea mult discutata, din punctul lor de vedere, a baronilor partidului. Se pare însa ca nu toate persoanele din partid si mai ales, nu toti cei sanctionati, au fost de acord cu aceasta cosmetizare, fie ea si delicat facuta. Motiv pentru care, în termen foarte scurt, au aparut dovezile clare ale faptului ca disciplina de partid nu este, în ciuda aparentelor, punctul forte al PSD. Bebe Ivanovici a trecut la amenintari: "Sa vedem ce zice organizatia, cum îsi permit ei sa ia decizii din astea? Ei si-au înfiintat PNA-ul ca sa îsi apere afacerile... Ce, iau decizii pe la spate?!", în vreme ce organizatia PSD de Bihor a amenintat cu demisia în bloc în cazul în care nu se revine asupra deciziei de suspendare a liderului sau.

Doar ca, în conformitate cu sintagma comunista "un pas înainte, doi pasi înapoi", în termen foarte scurt, baronii locali sunt linistiti cu expresii de genul "Cine-i va râde acum în nas lui Bebe, va avea de a face cu noi" (Octav Cosmânca).

Asadar, toata aceasta miscare nu este decât o alta forma de "praf în ochi" pentru presa si electorat. Și asta pentru ca, oricât ar dori unii lideri ai partidului sa se disocieze de imaginea de clica corupta pe care o are în prezent Partidul Social Democrat, acesta nu poate sa se lipseasca, în prag de campanie electorala, de resursele importante (în primul rând financiare) pe care le pun la dispozitia partidului acesti baroni.

Astfel încât, anuntata "toleranta zero" fata de coruptie, expresie folosita de premierul Adrian Nastase, este doar o alta varianta de populism justitiar, lipsit de suport în fapt. Iar atunci când toleranta zero fata de coruptie si legitimarea ei (prin impozitare cu 90% a veniturilor ilicite) apar în aceeasi propozitie, ne întrebam daca liderii PSD se afla în disonanta cognitiva sau pur si simplu într-un hatis al minciunii.

Articolul integral...Politica externa

Moartea unui simbol: Ahmed Yassin

Autor: Victor MAIER | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Uciderea sheicului Yassin, din ordinul si sub comanda directa a prim-ministrului israelian Ariel Sharon, a provocat un val de reactii de nemultumire. Si aceasta nu doar din partea statelor musulmane, ci si în rândul democratiilor occidentale. Daca Uniunea Europeana s-a multumit sa condamne cea ce considera a fi "o crima extra-judiciara", ministrul britanic de Externe, Jack Straw, a apreciat ca lichidarea lui Yassin este "inacceptabila" si "nejustificata". El a adaugat ca Israelul nu era abilitat sa efectueze o astfel de operatiune, care are putine sanse sa îsi atinga obiectivul. Ministrul german de Externe, Joschka Fischer, a declarat ca "guvernul de la Berlin este foarte îngrijorat" dupa operatiunea israeliana de asasinare a liderului spiritual al miscarii Hamas si a lansat un apel la calm. Acelasi apel, reiterat de mai multi oficiali, a fost si singura pozitie a administratiei americane, care, a cerut celor doua parti sa evite escaladarea violentelor. Koffi Anan, secretarul general al ONU a declarat ca atacurile încalca legislatia internationala.

Articolul integral...


Irak: Sânge si speranta
Intrarea în NATO: final glorios sau startul unor noi cautari?
Constructia institutionala a politicii de securitate a Uniunii Europene
Rusia: Sarbatoarea alegerilor
Rusia devine amenintatoare
"Neo-aristocratii" Rusiei
Serbia, din nou, sub zodia lui Milosevici
China la raspântii: o tara, doua sisteme, dar pâna când?
AFRICA: Ajutor umanitar sau dependenta?

Interviu

Bogdan Teodorescu, presedintele ONE Communication: "Spre deosebire de altii, eu cred ca în imagine ai voie orice"

Autor: Arthur SUCIU | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Comunicarea politica ar putea intra într-o noua epoca, dupa atentatul terorist din Spania. Aceasta este opinia presedintelui companiei de comunicare si relatii publice ONE Communication, Bogdan Teodorescu. În aceste conditii, mai mult decât oricând, România trebuie sa investeasca în imaginea ei externa. Din nefericire, tara- noastra nu are un brand de tara.

Articolul integral...Politica interna

Anotimpul bilantului

Autor: Raluca ȘTIREANU | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Primavara a debutat furtunos în România, cu raportul Baronesei Nicholson, discutiile din Parlamentul European si întreaga dezbatere publica legata de aceste evenimente. Autoritatilor de la Bucuresti li s-a pus astfel o data în plus în fata oglinda reflectorizanta a propriei lor lipse de vointa si putinta de a îndeplini criteriile de aderare de la Copenhaga, astfel încât România sa devina stat membru al Uniunii Europene în 2007. Reactiile reprezentantilor României au variat, de la derizoriul unor remarci lipsite de orice curtoazie diplomatica si pâna la taceri semnificative. Baroneasa Nicholson a venit la Bucuresti pentru a explica textul adoptat de plenul Parlamentului European, discursul sau fiind vehement, iar limbajul dur si direct, atitudine cauzata probabil de o anumita saturatie de a spune aceleasi lucruri în gol, fara nici un fel de schimbare fundamentala în sensul recomandarilor UE, schimbari care de altfel ar fi benefice României si numai României.

Articolul integral...


PSD poate pierde statutul de "partid-stat"
"Cadran Politic" told you so...
Daca criteriul politic nU E, nimic nU E
Democratii si liberalii prefera, deocamdata, sa joace în "campionatul judetean"

Economie

Razboiul ca afacere (I) - Din Orientul Mijlociu la atentatele de la Madrid -

Autor: Anton COMĂNESCU | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Recentele atentate de la Madrid, soldate cu aproape 200 de morti si peste 1500 de raniti, sunt deja considerate echivalentul european al atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Dupa toate probabilitatile, autorii provin din aceeasi retea Al-Qaeda, al carei lider, Osama ben Laden amenintase, cu ceva timp în urma, pe toti cei care s-au aliat cu Statele Unite în razboiul din Irak. Mai mult decât atât, guvernul Aznar fusese direct vizat, mentionându-se explicit ca un atac terorist asupra Spaniei înainte de alegeri ar declansa furia opiniei publice si ar determina înlocuirea guvernului Aznar cu un guvern socialist, defavorabil razboiului.

Articolul integral...


De ce nu este si nu va fi prea curând în România o economie de piata functionala

Idei contemporane

Miscarile antiglobalizare

Autor: Amalia POPEANGĂ | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Deseori am vazut pe ecranele televizoarelor demonstratii ingenioase ca maniera de desfasurare sau violente împotriva politiei, desfasurate o data cu reuniunile anumitor organizatii internationale. Acestea sunt clasificate sub confortabila denumire de organizatii antiglobalizare, fara sa se stie însa prea multe despre cine sunt participantii, care sunt scopurile lor si de ce apeleaza la violenta atunci când o fac.

Articolul integral...


Ierusalim - "Orasul pacii"

Autor: Roxana IONICI | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Oras sfânt prin religie, istorie, traditie si, nu în ultimul rând, prin locurile sale sfinte, Ierusalimul este slavit, deopotriva, de evrei, crestini si musulmani. De-a lungul istoriei sale, Ierusalimul a cunoscut numeroase stapâniri straine, însa, pentru omenire, a fost întotdeauna simbolul natiunii care a trait pe aceste meleaguri.Articolul integral...


Islamul - de la producator de idei la izvor de terrorism: Drumul de la Renastere la Terorism
Manipularea în vreme de conflict - cazul Afganistan (II)
Conservatorism (II)

Sanatate

O noua boala genetica - FXTAS

Autor: Marina HERGHELEGIU | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

FXTAS

 

Cercetatorii americani au definit o noua boala neurodegenerativa de cauza genetica. Ea este cunoscuta sub denumirea de sindromul tremor/ataxie asociat cromozomului X fragil sau FXTAS ( pronuntatfax-tass) .

Asemanatoarebolilor caracteristicevârsteiînaintate, FXTASa fost diagnosticata frecvent în mod gresit ca boala Alzheimer, boala Parkinson sau dementa senila.

Ea afecteaza în mod tipic barbatii în vârsta de peste 50 de ani . Afectiuneaeste strâns legata desindromul cromozomului X fragil, cea mai comuna cauza de retard mental mostenit.

 

Sindromul cromozomului X fragil

 

Sindromul cromozomului X fragil se întâlneste cu o frecventa de 1 din 3.600 de barbati si cca. 1 din 5.000 de femei. La originea acestei entitati patologice sta un defect genetic la nivelul cromozomului X. Este vorba despre o mutatie a genei FMR1 (Fragile X Mental Retardation) care codifica proteina ce asigura în principal sanatatea celulei nevoase din creier. Modificarea genetica este reprezentata de repetarea unui segment al ADN-ului din componenta genei FMR1, si anume secventa CGG (citozina - guanina - guanina). Aceasta repetitie duce la producerea unei proteine cu funtie modificata. Persoanele neafectate au aprox. 30 de repetari ale secventei CGG în timp ce purtatorii sanatosi ai acestui defect au între 55 si 200 de repetari, situatie în care defectul genetic se numeste "premutatie". Barbatii purtatori sanatositransmit defectul genetic fiicelor lor care devin astfel potentiale mame cu risc înalt de a avea fii cu sindromul cromozomului X fragil si deci cu retard mental. Femeile, având doi cromozomi X, compenseaza defectul genetic al unuia dintre ei. Barbatii, având doar un cromozom X, atunci când mostenesc cromozomul X cu defect genetic vor face boala.

Sindromul cromozomului X fragil se caracterizeaza clinic prin tulburari motorii si mentale, autism, fata prelunga, pavilioanele auriculare marite si patologie de tesut conjunctiv. La femei, retardul poate sa fie însotitde menopauza precoce la 25% din populatia afectata.

 

Premutatia genei FMR1

 

Despre persoanele care prezinta doarpremutatia genei FMR1, modificare geneticainsuficienta pentru a produce retard mental, se credea ca sunt sanatoase. În general, aceste persoane sunt foarte inteligente si foarte productive. S-a observat însa ca, dupa vârsta de 50 de ani, barbatii care mostenesc aceasta premutatie încep sa prezinte manifestari clinice caracteristice bolilor atribuite vîrstei înaintate: tremor, tulburari de echilibru si caderi frecvente, tulburari de memorie de scurta durata, impotenta, tulburari de dispozitie, anxietate si pierderea sensibilitatii la nivelul picioarelor.

Aproximativ unul din 800 de barbati este purtator al genei X fragile. Dintre acestia între 20% si 50 %dezvolta FXTAS.

 

Diagnosticul, tratamentul si prognosticul FXTAS

 

Diagnosticul FXTAS, odata suspectat la un pacient, poate sa fie confirmat printr-un simplu test ADN. Astfel, pediatrul care diagnosticheaza un sindrom al cromozomului X fragil la un copil poate sa testeze sibunicul acestuiapentru FXTAS. Iar neurologul care stabileste diagnosticul de FXTAS la un bunic, trebuie sa testeze si nepotul/nepotii acestuia pentru sindromul cromozomului X fragil.

Unii pacienti cu FXTAS raspund bine la tratamentul cu medicamente antiparkinson, anxiolitice si antidepresive. Nu exista înca studii care sa stabileasca prognosticul bolii astfel tratate. Dar diagnosticarea corecta a bolii permite evitarea unor interventii chirurgicale inutile, tentate ca terapie în cazul unui diagnostic gresit de tumora cerebrala sau chiar boala Parkinson.

În studiile realizate pe membrii familiilor din care provin bolnavii cu sindromul cromozomului X fragil s-a constatat ca 17% dintre barbatii de peste 50 de ani, 38% dintre cei peste 60 de ani, 47% dintre cei peste 70 de ani si 75% dintre cei peste 80 de ani au FXTAS. S-a observat, de asemenea ca multi dintre purtatorii acestei gene dezvolta cel putin simptome de intensitate medie. De aceea barbatii care prezinta istoric familial de sindrom al cromozomului X fragil ar trebui sa fie supusi unui examen de screening pentru FXTAS.

Articolul integral...


Reorganizarea hartii ariilor cerebrale

Tehnologie

Dispozitive mobile

Autor: Cristian BANU | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Mobilitatea este una dintre cele mai importante necesitati ale lumiii moderne. De aceea, am considerat oportun sa prezentam în acest numar 3 dintre cele mai utilizate dispozitive mobile pentru oamenii de afaceri: telefonul mobil, PDA (Personal Digital Assistant) si laptopul. Fiecare dintre ele are atu-uri si lipsuri si încearca, pe cât se poate, sa se apropie cât mai mult de un dispozitiv ideal care sa îndeplineasca simultan atât functii de telefon, cât si de computer.

Articolul integral...Mari corporatii

Pfizer

Autor: Cristian BANU | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

Pfizer Inc. este cea mai mare companie producatoare de medicamente din lume, cu o istorie ce acopera peste 150 de ani. Produsele companiei aduc alinare oamenilor din întreaga lume, fiiind în acelasi timp unul dintre cele mai cunoscute branduri. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt: medicina umana, medicina veterinara, echipamente. Produsele sunt disponibile în peste 150 de tari.

Articolul integral...English

Editorial: PSD - cognitive dissonance or a labyrinth of lies

Autor: Virginia MIRCEA | Publicat în numărul 13, în aprilie, 2004

During the last months the media and the civil society have drawn more and more aggressive signals concerning the local PSD barons. Starting with the now common accusations of corruption and ranging to those of obtaining academic titles by fraud, these allegations are covering an increasing "area" of the social and political life.

Articolul integral...


PSD may lose its "state party" statute
No political criterion - No EU accession
The Democrats and the Liberals prefer for the moment to play in the "Local Championship"
Why Romania has not and will not have a functioning market economy soon

Număr curent

Coperta ultimului număr al revistei

Semnal editorial

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator

Revolutia din decembrie ’89: Pacatul originar, sacrificiul fondator este prima carte dintr-o serie de sapte volume dedicate ultimelor doua decenii din istoria României. „Nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea. Educatia mea stiintifica si religioasa m-a ajutat sa cercetez faptele în mod obiectiv, eliberat de ura sau intoleranta. Recunosc însa o anume încrâncenare în ceea ce am scris venita din durerea unui om care a trait în miezul evenimentelor si se simte lovit de acceptarea cinica a crimelor, abuzurilor, coruptiei si minciunii, sau de indiferenta la fel de cinica cu care sunt înca privite de catre o mare parte a societatii românesti.... Am scris aceste carti de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile. Le-am scris de pe pozitia milioanelor de români cinstiti care cred în adevar, în dreptate si în demnitate.” Emil Constantinescu (text preluat din Introducerea cartii).

Mircea Malita - Mintea cea socotitoare

MINTEA CEA SOCOTITOARE
de academician Mircea Malita, Editura Academiei Române, 2009
În volumul de eseuri „Mintea cea socotitoare“, aparut la Editura Academiei Române, acad. Mircea Malita formuleaza în crescendo o serie de întrebari grave ale timpului nostru: Daca omul este rational, de ce se fac atâtea greseli în economie
sau în politica?; Daca rationalitatea nu e de ajuns, care ar fi rolul întelepciunii?; Din viitorul imprevizibil putem smulge portiuni, daca nu certe, cel putin probabile?; Ce si cum învatam pregatindu-ne pentru viitorul nostru?; Este în stare omenirea sa îsi vindece crizele?; Ne asteapta oare un dezastru final? s.a. De-a lungul anilor, acad. Mircea Malita a staruit asupra acestor teme în lucrari recunoscute, însa acum o face raportându-se la dinamica realitatii imediate, inspirat de cuvintele lui Dimitrie Cantemir: „socoteala mintii mele, lumina dinlauntrul capului“. Eseurile sunt structurate pe patru parti - „Mintea senina“, „Metaforele mintii“, Mintea învolburata“ si „Privind înainte“. Finalul este de un optimism lucid care tine seama de potentialul de rationalitate si imaginatie al mintii umane si, fireste, de generatiile tinere care îl pot valoriza benefic.

Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic Virginia Mircea - Poezii (vol.1 - Mișeii, vol.2 - Vise, îngeri, amintiri), Editura Cadran Politic

Această carte de poezie este seismograful de mare sensi­bilitate care înregistrează cele două întâlniri ale sufletului, deo­potrivă cu URÂTUL care ne schilodește ca ființă, ca neam, dar și cu FRUMU­SEȚEA sufletească nepoluată ce stă ca o fântână cu apă curată pe un câmp plin cu peturi și gunoaie nede­gra­da­bile. Ce poate fi mai dureros decât să surprinzi această fibră distrusă de aluviunile istorice încărcate de lașități, inerții, apatii, compromisuri devenite congenitale ale ro­mâ­nului? Vibrația ver­su­rilor, directețea lor, simplitatea dusă până în marginea cotidianului para­do­xal n-au efect distructiv asupra tonu­sului moral al cititorului, ci produc „neli­niștea cea bună”, cum ar spune Sfin­ții Părinți. Citești în revolta și durerea poetei un mănunchi admirabil de calități: o demnitate neînfrântă, o fizio­logie a verticalității și, mai ales, o inimă creștină, „o inimă din ceruri”, cum ar spune poetul latin. Căci, în aceast㠄inimă din ceruri”, există lacrimi deopotrivă pentru românul umi­lit, distrus până și-n visele lui, dar și pentru copilul din Gaza, cu sufletul și trupul chircite sub șenilele tancurilor unui război ce tinde să devină mai lung decât viața lui, ale unui „război-viață”, lacrimi pentru copilul evreu ce nu a putut fi salvat de la deportarea bestială, lacrimi pentru Tibetul sfâșiat. Și toate acestea fără impostura unui ecumenism sentimental, ci izvorâte din acel suspin curat românesc ce face esența lacrimii creștine. (Dan Puric)

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica

ISLAMUL SI SOARTA LUMII - Fundamentalismul islamic ca ideologie politica de Virginia Mircea "Islamul si soarta lumii - Fundamendamentalismul ca ideologie politca invita la o reflectie mai adanca asupra porceselor lumii contemporane. Judecata critica si independenta a autoarei a produs o lucrare de o veritabila investigatie stiintifica, exact la momentul in care tema tratata deseori fara solutii si perspective ocupa scena din fata a politicii si problemelor mondiale. Cititorii o pot aseza cu satisfactie in bliblioteca lor de referinta. Vor fi mult ajutati in intelegerea evenimentelor care ne sesizeaza in prezent si intr-un viitor in care tema nu se va desprinde de mersul lumii contemporane." (academician Mircea Malita)

Parteneri

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare The National Centre for Sustainable Development

Login: